Gigi Becali nu mai suportă dubele ruginite şi fără ITP de la Jilava. A cerut „scutire” de la instanţă două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali află abia pe 26 noiembrie cât va sta după gratii FOTO Adevărul
Gigi Becali află abia pe 26 noiembrie cât va sta după gratii FOTO Adevărul

Gigi Becali a cerut marţi Curţii de Apel Bucureşti, la judecarea recursului faţă de contopirea pedepselor, să nu mai fie chemat la instanţă timp de două luni, pentru că are probleme medicale cu spatele. Latifundiarul le-a explicat judecătorilor că nu mai suportă transportul cu dubele ruginite şi fără ITP ale penitenciarului Jilava. Magistraţii au stabilit un nou termen în această cauză pentru 26 noiembrie.

Pe de altă parte, Becalil a arătat că nu se înţelege cu conducerea Penitenciarului Jilava, motiv pentru care doreşte transferarea sa la Poarta Albă.

George Becali a mai susţinut în faţa judecătorilor că se simte persecutat de conducerea penitenciarului Jilava.

Pe 26 august, Becali a cerut transferul de la Penitenciarul Bucureşti Jilava într-o altă unitate de detenţie, însă conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a decis ca solicitarea să fie reanalizată după finalizarea dosarelor pe care acesta le are la instanţele din Capitală.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis azi să amâne pentru 26 noiembrie judecarea contestaţiei depuse de procurori, dar şi de Gigi Becali la decizia Tribunalului Bucureşti de contopire a pedepselor cu închisoarea şi de adăugare a unui spor de pedeapsă de şase luni. 

Avocaţii latifundiarului au cerut amânarea după ce Înalta Curte nu a transmis motivările de la celelalte condamnări ale acestuia.

Avocaţii lui Gigi Becali au cerut instanţei o amânare a recursului depus de Gigi Becali în urma sporului de pedeapsă de şase luni primit  de clientul lor. 

Aceştia au spus că aşteaptă motivarea instanţelor în cele trei procese în care patronul Stelei a fost condamnat. Un nou termen pentru judecarea acestui recurs a fost stabilit pentru 26 noiembrie.

Pe 27 iunie 2013, Tribunalul Bucureşti a decis contopirea celor trei condamnări primite de finanţatorul Stelei, dar au hotărât să îi acorde şi un spor de pedeapsă de şase luni. Astfel, potrivit acestei decizii a instanţei, Becali ar avea de executat o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare.

Hotărârea Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu recurs atât de patronul Stelei, cât şi pe procurorul de caz. Reprezentanţii Ministerului Public au cerut pentru Gigi Becali un spor de pedeapsă de un an.

Becali condamnat în mai 2013 în dosarul „Schimbului de terenuri”

În 20 mai 2013, Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Cei trei au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de Instanţa Supremă, una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza“ pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citiţi mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

   

Verdict în dosarul „Schimbul de terenuri”. Gigi Becali, Dumitru Cioflină şi Victor Babiuc au ajuns după gratii

Completul de cinci judecători de la Curtea Supremă l-a condamnat pe Gigi Becali la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimburilor de terenuri dintre deputat şi Ministerul Apărării Naţionale. În acelaşi dosar, Victor Babiuc, fostul ministru al apărării, dar şi generalul Dumitru Cioflină au fost condamnaţi la doi ani de închisoare cu executare. Toţi inculpaţii au fost încarceraţi, însă Becali este singurul care s-a predat.

Becali, Babiuc şi Cioflină au fost duşi la Penitenciarul Rahova

Gigi Becali, Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină, condamnaţi definitiv la pedepse cu închisoarea decise în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, au fost transferaţi, luni seară, din arestul Poliţiei Capitalei, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Bucureşti - Rahova.

Gigi Becali a vrut să plece din ţară duminică seară, înainte de sentinţa din „Dosarul Terenurilor“. I s-a deschis un nou dosar penal

De dimineaţă a fost la biserică, spre seară în Ghencea, la partida cu cântec Steaua-Viitorul (2-5), noaptea a vrut să plece din ţară! Cum Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să anunţe luni verdictul în "Dosarul Terenurilor", unde poate primi o condamnare cu executare, Gigi Becali a intenţionat să zboare în Israel, dar a fost oprit de poliţie pe aeroport.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite