Fugarul Dorin Lazăr Maior - fostul preşedinte al revoluționarilor brașoveni, adus azi în țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fugarul Dorin Lazăr Maior, fost parlamentar și lider al revoluționarilor din Brașov, va fi extrădat din Italia, azi. Acesta are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 5 ani pentru săvârsirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență.

Dorin Lazăr Maior a mai fugit o dată din țară, fiind adus înapoi de poliție pentru a fi încarcerat
Dorin Lazăr Maior a mai fugit o dată din țară, fiind adus înapoi de poliție pentru a fi încarcerat

UPDATE „Fugarul Dorin Lazăr Maior, fost deputat (2000-2004) și fostul președinte al Blocului Național al Revoluționarilor, în scurt timp va fi adus din Italia în România, pentru a executa o pedeapsă privativă de libertate. La data de 28 iulie 2023, Dorin Lazăr Maior a fost prins în Italia, iar, la data de 21.09.2023, Curtea de Apel Roma a dispus predarea sa în România. Organele de poliție competente îl vor transporta pe fugar la Penitenciarul Rahova, pentru a începe executarea pedepsei privative de libertate”, a anunțat ministra Justiției, Alina Gorghiu.

Maior a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, în iulie 2023. Pe numele lui a a fost emis un mandat european de arestare.

La data de 28 iulie 2023, Dorin Lazăr Maior a fost prins în Italia, iar, la data de 21.09.2023, Curtea de Apel Roma a dispus predarea sa în România.

Pentru fostul deputat PSD nu este prima condamnare, el a fost condamnat definitiv pe 11 noiembrie 2013 la o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru șantaj și a fost eliberat condiționat în iunie 2020. 

Nici la în cazul condamnarii din 2013, bărbatul nu a fost ușor de găsit, fiind dat în urmărie internațională. Dorin Lazăr Maior a fugit în Dubai înainte de a fi arestat, acesta a fost adus în țară în aprilie 2016 și încarcerat pentru şantaj, ultraj, complicitate la cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală în dosarul „Romexterra”.

Fostul preşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, în vârstă de 63 de ani, va fi adus în țară de ofiţeri de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române mâine.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite