FOTO Apare Dacia hibrid. Totul despre Sandero 3

0
0
Fotografii-spion cu noul Sandero realizate de jurnaliştii carscoops.com
Fotografii-spion cu noul Sandero realizate de jurnaliştii carscoops.com

Prin noua generaţie care va fi lansată în acest an, Dacia Sandero va face un imens pas înainte din punct de vedere tehnic şi estetic.

Concret, conform jurnaliştilor de la carscoops.com, care au publicat şi o serie de imagini-spion cu noul model, maşina va avea dimensiuni mai mari, dar şi o platformă tehnică modernă denumită CMF-B, similară cu cea a actualului Clio, Captur sau Nissan Juke.  Drept urmare, în comparaţie cu actualul model, noul Sandero va avea îmbunătăţiri semnificative la capitolele manevrabilitate şi siguranţă. 

Sursa citată susţine că noul Sandero va avea un design apropiat de cel al noului Duster de la care va împrumuta mai multe elemente de design exterior printre care şi grila, farurile sau blocurile otice din spate. Ca o noutate, pe maşină vor fi montate şi motoare pe benzină de 1,3 litri dezvoltate de Renault împreună cu Daimler. Acest propulsor care are o putere de 130 de cai echipează mai multe modele Renault sau Mercedes-Benz şi acum va ajunge şi la Dacia. 

dacia

O altă premieră va fi şi montarea pe noul Sandero a unui sistem de propulsie de tip mild-hybrid, dar acestă echipare va veni în doi sau trei ani. Responsabilii Renault au spus, cu ceva timp în urmă, că varianta hibrid va ajunge la Dacia după ce va fi implementată pe toate modelele Renault şi atunci când va fi destul de ieftină pentru a nu afecta preţul competitiv al modelului. 

dacia

Constructorul francez a lăsat să se înţeleagă că versiunile clasice de motorizare vor fi mai scumpe cu numai 200-300 de euro în comparaţie cu cele aflate acum în fabricaţie, dar nu a dat variante de preţ pentru varianta mild-hybrid, care, în principiu, trebuie să aibă un preţ sensibil crescut în comparaţie cu modelele cu propulsie tradiţională.  

An plin pentru Dacia

Noul Sandero va fi lansat în toamnă la Salonul Auto de la Paris, dar producătorul francez a promis că până atunci va face publice o serie de imagini şi informaţii oficiale despre acest model. 

Oricum, anul 2020 va fi unul plin pentru marca românească. Pe lângă lansările Logan 3 şi Sandero 3, mai sunt programate şi cele ale noilor Lodgy şi Dokker. Acestea din urmă nu beneficiază de noua platformă, ci vor fi construite pe vechile tehnologii. Totuşi, foarte important, Lodgy va fi redesenată pentru a ataca piaţa SUV-urilor mici. Astfel, viitorul Lodgy va avea un look specific unui SUV, dar nu va şi calităţile unui astfel de model.

Producţie record

Lansarea noului model vine pe fondul unor producţii record înregistrate la uzina din Mioveni. Concret, aici s-au fabricat în anul 2019 peste 349 de mii de maşini, capacitatea maximă a uzinei fiind de 350 de mii de unităti. Cel mai fabricat model a fost Duster cu 263.035 unităţi care are deja o noua platforma tehnică. La o distanţă apreciabilă, pe locurile doi şi trei se află Sandero (35.188 unităţi) şi Logan, (34.241 unităţi). 

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite