Fostul şef al FRF Mircea Sandu trimis în judecată pentru fraude cu banii unui club sportiv din Buftea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Sandu, fostulş şef al FRF. Imagine: G4Media
Mircea Sandu, fostulş şef al FRF. Imagine: G4Media

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a fost trimis în judecată de DIICOT – alături de ginerele său, Ziv-Asher Tetelman şi un alt inculpat, Bogdan Petculscu – pentru fraude cu banii destinaţi construirii unei baze sportive din Buftea.

Este vorba despre un dosar în care cei trei au fost puşi sub acuzare de DIICOT în 2017, iar acum procurorii au finalizat rechizitoriul.

Mircea Sandu şi ceilalţi doi inculpaţi – Bogdan Petculescu şi Ziv-Asher Tetelman, căsătorit cu fiica fostului şef al FRF – au fost deferiţi justiţiei pentru constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani.

„În cauză s-a reţinut faptul că în perioada 2009-2010, cei trei inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul unei instituţii cu profil sportiv a sumei de 3.895.590,34 de lei, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov”, arată prourorii DIICOT.

Potrivit anchatatorilor, în vederea atingerii scopului infracţional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză şi subantrepiză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituţia cu profil sportiv. 

„O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma «restituire împrumut asociat», «dividende», etc. În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti”, mai arată DIICOT în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite