Fostul şef al CNAS, Marian Burcea, obţine o primă decizie în instanţă de eliberare din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul şef al CNAS, Marian Burcea, a fost arestat preventiv FOTO Inquam Photos
Fostul şef al CNAS, Marian Burcea, a fost arestat preventiv FOTO Inquam Photos

Fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Marian Burcea, ar putea fi plasat în arest la domiciliu. Asta după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, eliberarea din arest preventiv. Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi contestată de procurori.

Concret, Marian Burcea, fost preşedinte al CNAS, a fost pus sub acuzare de DNA pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei, în exerciţiul funcţiei de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Acuzaţiile aduse de DNA

Potrivit DNA, în cauză există date şi probe că, prin activităţile infracţionale desfăşurate de inculpaţi, bugetul CASMB a fost păgubit cu 13.189.553 lei (aproximativ 3 milioane de euro).

Anchetatorii arată că, în perioada ianuarie 2016 — august 2017, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, prin care sume de bani în valoare totală de 13.189.553 lei din fondurile CASMB ar fi fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcţionari din cadrul CASMB, sub protecţia unor persoane din conducerea instituţiei, dar şi din cea a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite