Fosta grefieră care şi-a aruncat copilul din taxi nu a avut discernământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia şi-a aruncat copilul dintr-un taxi aflat pe Podul Grant din Capitală FOTO Adevărul
Femeia şi-a aruncat copilul dintr-un taxi aflat pe Podul Grant din Capitală FOTO Adevărul

Specialiştii INML care au expertizat-o psihiatric pe Antiţa Bar, fosta grefieră din Oradea care, în octombrie anul trecut, şi-a aruncat din taxi fetiţa de un an şi jumătate pe Podul Grant din Capitală, au stabilit că femeia nu a avut discernământ, informează surse judiciare.

Medicii Institutului Naţional de Medicină Legală au trimis procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti raportul de expertiză în cazul Antiţei Bar, din care reiese că, la 11 octombrie 2012, când şi-a aruncat din taxi fetiţa, femeia nu a avut discernământ.

Ca urmare, potrivit surselor citate, femeia în vârstă de 40 de ani a fost scoasă de sub urmărire penală, iar miercuri urmează ca măsura să fie comunicată Tribunalul Bucureşti, cu solicitarea de a dispune internarea acesteia, această cerere fiind doar o formalitate, în condiţiile în care Antiţa Bar se află internată la Spitalul "Alexandru Obregia" din Bucureşti chiar din ziua în care a comis fapta.

Antiţa Bar a fost grefier la Curtea de Apel Oradea şi a venit în 11 octombrie cu trenul la Bucureşti, împreună cu fetiţa ei de un an şi jumătate. Ajunsă în Capitală, de la Gara de Nord femeia s-a urcat cu copilul într-un taxi. Când autoturismul a ajuns pe Podul Grant, aceasta a deschis portiera şi a aruncat-o pe fetiţă din maşină.

Copila a scăpat ca prin minune, fiind internată cu escoriaţii faciale şi un traumatism cranio-cerebral minor, iar mama a fost reţinută de poliţiştii Serviciului Omoruri, care au internat-o la Spitalul "Alexandru Obregia", în condiţiile în care aceasta avea tulburări de comportament evidente, iar după primele verificări a reieşit că este luată în evidenţă ca suferind de afecţiuni psihice.

În plus, în istoricul său mai figurau două incidente similare, iar cu o zi înainte de a ajunge în Bucureşti, aceasta fusese implicată într-un scandal soldat cu intervenţia unui echipaj de poliţie, la Băile Felix, după ce a dat copilului să bea alcool.

Femeia este sub supraveghere, după ce a avut "un episod psihotic acut", fiind evaluată psihologic şi psihiatric. Ea a confirmat că are antecedente psihiatrice personale din 2010 şi că a întrerupt total tratamentul recomandat, fără aviz medical, întrucât a considerat că s-a făcut bine.

Medicii au spus că femeia are un comportament halucinator delirant acut, care necesită supraveghere şi monitorizare permanentă. Femeia a negat că ar fi vrut să-i facă rău fetiţei, însă a spus că se teme că cineva vrea să-i facă rău copilului.

Tatăl fetiţei spunea, după ce a fost audiat la Poliţia Capitalei, că din iulie 2012 femeia îl suna şi îi spunea că el vrea să ucidă copilul şi că pune oameni să o urmărească şi să o otrăvească pe micuţă.

Bărbatul a mai povestit că a avut cu Aniţa Bar o relaţie de două luni şi jumătate, după ce a cunoscut-o pe internet, şi că s-a întâlnit cu aceasta de patru sau cinci ori, timp în care femeia nu i-a spus niciodată numele ei adevărat.

Radu Ovidiu Bugariu cunoştea faptul că în 2010 femeia a fost internată de două ori la un spital de boli psihice, însă nu i s-a părut niciodată că ea ar avea probleme.

El a mai povestit că atunci când Aniţa Bar s-a despărţit de el, nu ştia că este însărcinată, iar ulterior i-a spus despre naşterea fetiţei printr-un email, moment în care a mers la starea civilă şi a recunoscut copilul. Bugariu nu a plătit niciodată pensie alimentară, întrucât, spune el, fosta grefieră nu a avut această pretenţie, însă a contribuit cu bani la creşterea micuţei.

Bărbatul mai susţinea că femeia, după ce a terminat concendiul post natal şi s-a întors la serviciu, din motive pe care nu le cunoaşte, în iulie 2012 şi-a înaintat demisia, moment în care "şi-ar fi pierdut minţile".

"A început să mă sune şi să îmi spună că vreau să ucid copilul şi că pun oameni să o urmărească şi să o otrăvească pe cea mică", spunea tatăl fetiţei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite