Fost ministru de Justiţie din Costa Rica: „Şansele ca Udrea să fie eliberată sunt nule“. Ea a refuzat să-i fie adus copilul în vizită la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fost ministru de Justiţie din Costa Rica: Şansele ca Elena Udrea să scape de arestul preventiv sunt nule. FOTO: Arhivă
Fost ministru de Justiţie din Costa Rica: Şansele ca Elena Udrea să scape de arestul preventiv sunt nule. FOTO: Arhivă

Un fost ministru de Justiţie al statului Costa Rica spune că şansele Elenei Udrea să scape de arestul preventiv sunt aproape nule. În acelaşi timp, procurorul care se ocupă de cererile de extrădare declară că fetiţa de numai câteva săptămâni nu o poate salva pe româncă de la extrădare.

La o săptămână de la reţinerea celor două românce, autorităţile costaricane demontează, unul câte unul, atuurile pe care mai ales Elena Udrea credea că le are în faţa cererii de extrădare. Fostul ministru de Justiţie din Costa Rica spune că sunt şanse minime să scape de arest, scrie observator.tv.

„Nu există nicio şansă pentru revocarea arestului preventiv, serios. Avocatul care susţine asta, minte!", a răspuns Villalobos la întrebarea dacă apelul depus de Elena Udrea, reţinută în urmă cu o săptămână în Costa Rica, poate fi admis.


Udrea şi Bica vor intra săptămâna viitoare în audienţă la judecători. Iubitul Elenei Udrea a vorbit despre condiţiile din penitenciarul în care se află: „Ştiu că nu au apă caldă, se spală doar cu apă rece, iar ea fiind o mamă care a născut acum două săptămâni are nevoie de anumite condiţii şi ştiu că cei de la penitenciar nu m-au lăsat să îi aduc anumită medicaţie de care ea are nevoie“.

Elena Udrea are dreptul de a-şi vizita fiica de două ori pe zi, însă ea nu a solicitat acest lucru. I s-a adus la cunoştinţă că în centru există şi o cameră maternă, în cazul în care vrea să fie cu copilul ei, dar directorul centrului încă nu a primit o solicitare în acest sens. Deţinutele nu se află în contact permanent cu bebeluşul, ci au voie să îl alăpteze de două ori pe zi, potrivit presei locale. 

 Vorbind despre condiţiile în care Udrea îşi poate vedea fetiţa, Villalobos a precizat că, „atunci când este adus în vizită, copilul este dus în închisoare. Dar ea nu vrea să-l introducă în acest mediu. Este dreptul ei, dar nu există niciun loc special. Nu poate ieşi să vadă copilul. Vizitatorul poate să-i ducă deţinutului mâncare în orice zi. Trebuie să completeze o fişă în care declară că nu a introdus nimic în mâncare“.

De asemenea, Laura Monge, procuror şef la Biroul de Extrădări din Costa Rica, a spus că „cererea de extrădare e total independentă de faptul că este sau nu mamă a unui copil costarican.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite