„Flăcara” s-a stins după 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima revistă „Flacăra” a apărut în 22 octombrie 1911
Prima revistă „Flacăra” a apărut în 22 octombrie 1911

Revista „Flacăra” îşi încetează apariţia începând cu luna ianuarie, după mai bine de o sută de ani de la primul său număr. Decizia afectează personalul editorial al publicaţiei, o parte dintre aceştia fiind deja concediaţi.

„Începând din această lună, apariţia Revistei Flacăra în print a fost sistată temporar. Am luat această decizie din cauza deciziilor prin care trece printul”, a declarat George Arion, preşedinte - director general al societăţii Publicaţiile Flacăra SA. Acesta a precizat că revista ar putea reveni pe piaţă dacă va exista un context economic favorabil.

El a precizat că decizia sistării apariţiei în print a Revistei Flacăra este una grea. "Am 38 de ani de Flacăra, în februarie îi împlinesc", a mărturisit George Arion.

„A fost o decizie dureroasă, dictată de situaţia dificilă cu care se confruntă publicaţiile din presa scrisă. Este totuşi o performanţă că am reuşit să menţinem «Flacăra» pe piaţă 22 de ani, după Revoluţie. Au fost multe amintiri frumoase de-a lungul tuturor acestor ani, dar cea mai placută rămâne faptul că am reuşit să aniversăm 100 de ani de la apariţia revistei. Am fost foarte bucuroşi că am reuşit să aniversăm acest lucru, acum doi ani. Nu va mai putea nimeni să facă acest lucru. Poate la 200 de ani, cine va trăi pe-atunci”, a declarat Arion pentru reportervirtual.ro.

De la apariţia primului număr al Revistei Flacăra, pe 22 octombrie 1911, publicaţia şi-a mai sistat apariţia de trei ori. Ultimul număr în print al Revistei Flacăra a fost cel care a apărut în decembrie 2012.

ncetarea apariţiei în print a Revistei Flacăra a presupus şi o restructurare a angajaţilor publicaţiei. "S-a făcut o reducere de personal, pentru prima dată în istoria noastră", a mai spus George Arion.

Fondatorul şi primul director al revistei a fost Constantin Banu. Adoptând o stilistică proprie marilor publicaţii culturale europene, revista s-a bucurat de succes în epocă, adunând în jurul ei personalităţi precum I. L. Caragiale, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Ion Agârbiceanu, Alexandru Vlahuţă, Victor Eftimiu, Mihail Sadoveanu, George Coşbuc etc. În timpul Primului Război Mondial, Flacăra îşi încetează apariţia, revenind în atenţia publicului în anul 1922.

În apropierea celui de-Al Doilea Război Mondial publicaţia îşi încetează din nou apariţia. În mai 1952 apare noua serie Flacăra, "revistă lunară social-politică şi literar-artistică". Multă vreme, a fost singura revistă ilustrată din România.

După decembrie 1989 apare o nouă revistă Flacăra care încearcă să reînnoade firul tradiţiei instaurate de către fondatorul ei. Se relansează într-un format grafic şi editorial nou şi original în 2001. Rebranding-ul din decembrie 2009 prezintă un nou concept editorial şi o formulă grafică modernă care se adresează cerinţelor cititorului actual.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite