Ponta: Miniştrii au liber la restructurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta le-a dat mână liberă miniştrilor să restructureze oamenii care nu dau randament
Victor Ponta le-a dat mână liberă miniştrilor să restructureze oamenii care nu dau randament

Premierul Victor Ponta a spus că nu va aproba noi angajări la ministerele proaspăt din cadrul Guvernului Ponta II, pentru a nu creşte cheltuielile la buget. Singurele angajări pe care le va accepta, dacă vor fi propuse, vor fi cele din Ministerul Sănătăţii, a spus Ponta, la RTV.

"Pe mine mă interesează ca uşor-uşor o parte din atribuţiile guvernului central să treacă spre regiuni, către autorităţi locale, or miniştrii nu pot rămâne cu oamenii pe care îi au acum. Nu vreau să spun în detaliu câte mii de oameni lucrează la Ministerul de Finanţe sau câte mii lucrează în alte ministere. E clar că un ministru care vrea acum să îşi pregătească ministerul pentru următorii patru ani are loc de rearanjat, de restructurat. Dacă vor constata la modul serios că sunt oameni pe care îi plătesc degeaba, au mână liberă să facă restructurări. Cu atât mai mult cu cât, cu excepţia Sănătăţii - iar aici nu pentru minister, ci pentru spitale, nu voi aproba să se facă angajări", a declarat Victor Ponta.

Totodată, Victor Ponta a făcut precizarea că se va taia din sporurile acordate angajaţilor din companiile de stat.

"Vreau să facem un echilibru în aşa fel încât între venitul cel mai mic şi cel mai mare să nu mai fie o aşa mare diferenţă, de 1 la 10, ci să fie una de la 1 la 3 sau la 4. (...) Găsim o soluţie de salarizare corectă", a mai declarat premierul.

Pe de altă parte, Ponta a declarat că Executivul său nu va taia salariile sau pensiile, însă nu va acorda bugetariilor tichetele de masă în 2013 şi nici cel de-al 13-lea salariu.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite