Familia Regală a României, întrunire la Săvârșin. Mesaj la moartea Reginei Elisabeta a II-a: „O neîntreruptă legătură de familie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Regală a României s-a întrunit la Săvârșin, Arad, pentru reuniunea Consiliului Director al Fundației Regale Margareta a României. Întâlnirea s-a încheiat chiar în ajunul morții Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cu care Casa Regală este înrudită. 

Principesa Margareta (centru) la Săvârșin, Arad. SURSA Facebook Familia Regală a României
Principesa Margareta (centru) la Săvârșin, Arad. SURSA Facebook Familia Regală a României

Principesa Margareta a participat în 6 și 7 septembrie la reuniunea Fundației Regale Margareta a României, la Săvârșin.

„În zilele de marți, 6 septembrie, și miercuri, 7 septembrie 2022, la Castelul Regal Săvârșin se desfășoară reuniunea Consiliului Director al Fundației Regale Margareta a României.Sub președinția Majestății Sale, membrii Consiliului discută proiectele și obiectivele fundației pentru anul 2023 și pentru anii viitori. Fundația a fost creată de Regele Mihai și de Custodele Coroanei Margareta acum 32 de ani. Custodele Coroanei și Principele Radu au întâmpinat la castel pe Alteța Sa Regală Principesa Sofia, pe profesorul universitar Adrian Curaj, pe doamna Anca Harasim, doamna Corina Șuteu, domnul S.P. O’Mahoney și domnul Dan Mocanu. La reuniune participă, de asemenea, domnul Mugurel Mărgărit, directorul executiv al fundației, și doamna Ioana Petrea, director Fundraising și Comunicare“, a transmis Familia Regală. 

Mesaj de condoleanțe pentru familia suverană a Regatului Unit

Familia Regală a României a transmis, de asemenea, un mesaj de condoleanțe după moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Principesa Margareta i-a trimis și o scrisoare noului rege britanic - Regele Charles al III-lea.

„Majestatea Sa Margareta a României și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu imensă durere vestea trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. (…) Regina Elisabeta a II-a și Regele Mihai I, ambii descendenți ai Reginei Victoria, au fost legați întreaga viață prin afecțiune, admirație și prietenie”, a transmis biroul de presă al Familiei Regale a României. 

Regele Mihai și Regina Elisabeta a II-a SURSA Facebook Familia Regală a României
Regele Mihai și Regina Elisabeta a II-a SURSA Facebook Familia Regală a României

Casa Regală precizează că „Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a avut în Regina Elisabeta a II-a, de-a lungul întregii vieți, un inegalabil sprijin, model de cârmuire regală și curaj, un far luminos”.

„Regina Elisabeta a fost mereu prezentă în viața Familiei Regale române și a păstrat o neîntreruptă legătură de familie. După dispariția Regelui Mihai și a Ducelui de Edinburgh, pentru Majestatea Sa Margareta, Regina Elisabeta a II-a a fost un punct de referință fundamental, un sprijin moral, intelectual, afectiv și instituțional. Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale și profunde surse de inspirație”, se mai arată în mesajul Familiei Regale.

Principesa Margareta, alături de Charles, acum noul rege al Marii Britanii FOTO Arhivă
Principesa Margareta, alături de Charles, acum noul rege al Marii Britanii FOTO Arhivă
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite