Expertiza în cazul uneia dintre pacientele moarte în urma tragediei din primăvara 2021 de la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală: Moartea a fost violentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei pacienţi au murit, în aprilie 2021, după o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti FOTO Inquam Photos / George Calin
Trei pacienţi au murit, în aprilie 2021, după o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti FOTO Inquam Photos / George Calin

Moartea uneia dintre pacientele internate în TIR-ul ATI din curtea Spitalului ”Victor Babeş” din Capitală, anul trecut în luna aprilie, a fost violentă, cauzată de creşterea bruscă a presiunii în căile aeriene deja afectate de o formă severă a COVID-19, este concluzia medicului legist.

Avocatul Adrian Cuculis este de părere că „trimis să verifice parametrii de funcţionare, cu indicaţii date prin telefon”, un angajat necalificat „a explodat plămânii pacienţilor”, el susţinând că „un muncitor simplu are de tras toata vina”. 

Concluziile raportului medico-legal în cazul uneia dintre pacientele moarte în urma unei defecţiuni a instalaţiei de oxigen a TIR-ului ATI de la spitalul „Victor Babeş” din Capitală sunt acelea că femeia, care avea 66 de ani, a avurt o moarte violentă. 

Autopsia realizată în 13 aprilie 2021, la o zi după deces, arată că presiunea a crescut foarte mult în căile aeriene deja afectate de forma severă de COVID-19. 

„Moartea a fost violentă. Ea s-a datorat insuficienţei respiratorii acute consecinţa unui pneumotorax bilateral la o pacientă cu bronhopneumonie formă severă COVID-19 în condiţii de terapie intensivă, pe suport ventilator, în condiţiile creşterii bruşte a presiunii în căile aeriene şi lezarea parenchimului pulmonar (deja afectat de procesul bronhopneumonic) la un organism cu tare organice, în circumstanţe ce vor fi investigate şi pe cale de anchetă. Între lezarea parenchimului pulmonar cu pneumotorax masiv bilateral consecutiv şi creşterea presiunii în căile aeriene (trahee, bronhii, alveole) există legătură directă favorizată de afectarea ţesutului pulmonar prin bronhopneumonia severă COVID19”, este concluzia medicului legist. 

Avocatul Adrian Cuculis este de părere că  acesta este „un alt caz în care un muncitor simplu are de tras toata vina”. 

„Pe scurt, trimis să verifice parametrii de funcţionare, cu indicaţii date prin telefon, omul necalificat a explodat plămânii pacienţilor din TIR-ull ATI după care sistemul s-a inchis automat pentru a nu face mai mult rău”, a afirmat Cuculis. 

Trei pacienţi au murit, în aprilie 2021, după o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite