Experți români au prezentat la Departamentul de Stat al SUA situația de securitate la Marea Neagră

0
Publicat:

Situația de securitate din regiunea Mării Negre a fost prezentată în Departamentul de Stat al SUA de grupul român de experți ai New Strategy Center. 

FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Experții români au pledat pentru existența unei strategii complexe a SUA dedicate Mării Negre, cu obiective clare și resurse alocate, pentru contracararea multiplelor amenințări din regiune, dar și pentru valorificarea oportunităților generate de conectivitate și resursele energetice din zonă. De asemenea, s-a evidențiat importanța continuării sprijinului pentru Ucraina, chiar și în contextul dificil al altor crize majore de securitate, precum cele din Orientul Mijlociu.

Experții români au prezentat diverse scenarii privind evoluția războiului din Ucraina și au pledat pentru continuarea suportului necesar Ucrainei pentru a rezista, s-au referit la situația de securitate din Republica Moldova și la presiunile din partea Rusiei în această țară, arată defenseromania.ro. De asemenea, au fost dezbătute și provocările în domeniul naval ce afectează libertatea de navigație, precum și impactul amenințărilor din Marea Neagră asupra securității alimentare la nivel mondial.

Discuțiile au vizat și aspecte ce țin de securitatea energetică, avându-se în vedere dezvoltările din Zona Economică Exclusivă a României și impactul descoperirilor de rezerve de gaz asupra aprovizionării la nivel regional. Amenințările generate de Rusia, în plan hibrid, activitățile de război electronic menite să afecteze comunicațiile navelor, pericolul minelor și eforturile României pentru a menține sigure culoarele de navigație au fost alte teme de interes.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite