Droguri în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, descoperite la Vama Calafat, deasupra cabinei unui autocamion FOTO/VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autocamionul a fost indisponibilizat la sediul PTF Calafat, iar cetăţeanul turc a fost reţinut pentru 24 de ore
Autocamionul a fost indisponibilizat la sediul PTF Calafat, iar cetăţeanul turc a fost reţinut pentru 24 de ore

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, marţi dimineaţă, 81 de kilograme de substanţă solidă, ce ar putea fi opiu, ascunsă deasupra cabinei unui autocamion condus de un cetăţean turc. Pe piaţa neagră această cantitate de droguri ar fi valorat aproximativ 1,5 milioane de euro.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, luni dimineaţă, în jurul orei 04.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - judeţul Dolj s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean turc în vârstă de 48 de ani, la volanul unui autocamion. Acesta transporta mase plastice şi circula pe ruta Turcia-Germania.

În urma controluli fizic al mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, deasupra cabinei autocamionului, în spatele panoului de protecţie împotriva vântului, mai multe pachete ambalate în saci de plastic ce conţineau o substanţă solidă, de culoare maronie, în greutate totală de 81 kg, posibil opiu.

Întreaga cantitate de substanţă a fost preluată de lucrători de la BCCO Craiova pentru a fi trimisă spre expertiză la laboratorul de specialitate.

În cauză, cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu BCCO Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, autocamionul a fost indisponibilizat la sediul PTF Calafat, iar cetăţeanul turc a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

„Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora aproximativ 1.500.000 euro”, potrivit Poliţiei de Frontieră.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite