Doi pacienţi au fost puşi de CNAS să demonstreze că sunt vii, după ce aceştia figurau în baza de date ca fiind decedaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Doi bucureşteni, mamă şi fiu, au avut parte recent de şocul vieţii lor deoarece au aflat că sunt declaraţi morţi în baza de date a Casei de Asigurări. Li s-a spus acest lucru când s-au prezentat la medicul specialist, pentru o reţetă.

Adrian Popescu, în vârstă de 53 de ani, a fost la medicul specialist pentru a lua o reţetă de continuare a tratamentului mamei sale în vârstă de 80 de ani, potrivit Digi24

„Doctora care mă consultă şi îmi dă reţeta mi-a spus că mama figurează decedată. După care i-am arătat pe telefon camera din curte, unde mama făcea curat. S-a dus, a mai vorbit cu o altă doctoră, au restartat sistemul Casei Naţionale de Asigurări, după care la mama tot îi dădea că este decedată. Moment în care au băgat şi cardul meu de sănătate şi apăream şi eu tot decedat”, a spus bărbatul.

„M-a chemat, mi-a spus că nu s-a rezolvat. Mi-a dat câteva medicamente, ca să am zilele astea, până o să se rezolve situaţia”, a mai adăugat acesta.

Pacientul a sunat la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a explicat situaţia, iar un reprezentant al instituţiei i-a zis să se ducă la sediul CNAS împreună cu mama sa, lucru pe care l-a refuzat.

Mama lui Adrian Popescu este hotărâtă să ceară despăgubiri.

Medicul specialist a confirmat pentru Digi24 cele povestite de pacient. „Da, sunt nişte revizii. În perioada asta se face raportarea la Casa de Sănătate pentru serviciile lunii august şi funcţionează mai greu şi dă tot felul de erori”, a spus medicul.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite