DNSC le-a arătat membrilor comunităţii ucrainene moduri de recuperare a conturilor de social media

0
Publicat:

Angajați din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică - DNSC le-au arătat participanţilor la workshop-ul organizat pentru ucraininii din România mijloace de recuperare a conturilor de social media, în baza ghidului tradus recent, cu ajutorul partenerilor de la Uniunea Ucrainenilor din România şi fundaţia World Vision Romania, scrie AGERPRES.

Workshop pentru comunitatea ucrainenilor FOTO: Facebook/DNSC.RO
Workshop pentru comunitatea ucrainenilor FOTO: Facebook/DNSC.RO

Deasemenea, participanţilor le-a prezentată şi platforma naţională de conştientizare şi educaţie digitală Siguranţa Online, testul de detectarea a materialelor deepfake de pe site-ul DNSC şi mai multe recomandări elementare de securitate cibernetică, potrivit informaţiilor de pe pagina de Facebook a instituţiei.

„S-au prezentat ghidurile deepfake, respectiv de protecţie şi recuperare a conturilor de social media, precum şi materiale de educaţie digitală şi de testare a cunoştinţelor din cadrul proiectului naţional de conştientizare Siguranţa Online, derulat de DNSC, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor”, au spus reprezentanţii DNSC.

La începutul lunii ianuarie, DNSC a publicat 'Ghidul de protejare şi recuperare conturi social media'. Ulterior, în urma interesului ridicat pentru material atât la nivel naţional, cât şi european, a decis să îl traducă în limba engleză, respectiv ucraineană.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite