DNA a clasat dosarele în care era implicat fostul vicepremier Dan Barna

0
Publicat:

Direcția Națională Anticorupție a precizat într-un răspuns pentru „Adevărul” că dosarele în care era implicat fostul vicepremier și lider USR, Dan Barna, au fost clasate. Cauzele nu vizau nicio persoană în calitatea de suspect sau inculpat. 

Numele fostului vicepremier apare în dosarele DNA FOTO Arhivă Adevărul
Numele fostului vicepremier apare în dosarele DNA FOTO Arhivă Adevărul

<<În cursul lunii noiembrie 2023, în dosarele penale care priveau modalitatea de implementare a proiectelor POSDRU 135/5.2/S/125782 – „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural” și POSDRU/168/6.1/S/144808 – „SES-am deschide-te” procurorii anticorupție au dispus soluția clasării.

În cauzele respective, urmărirea penală a fost începută doar cu privire la faptă (“in rem”), prin urmare, nicio persoană nu a avut calitatea de suspect sau inculpat>>, arată DNA în răspunsul transmis „Adevărul”. 

DNA preicza în 2021 pentru „Adevărul” că face investigaţii într-o ancheta deschisă ca urmare a sesizării Departamentului de Luptă Antifraudă.

DLAF transmitea tot în 2021 că „în urma verificărilor efectuate în cazul proiectelor „Punţi Comunitare” (cod SMIS 56760) şi „SES-am deschide-te!” (cod SMIS 56699) au rezultat indicii privind posibila săvârşire a unor fapte de natură penală motiv pentru care, Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a procedat, la data de 05.05.2021, la întocmirea actelor de sesizare.

Dna mai preciza la acel moment că un alt dosar deschis ca urmare a unui articol publicat de Riseproject.ro, a fost închis, în urma expertizei tehnico-ştiinţifice constatându-se că fapta nu există.

Fostul lider de partid, Dan Barna, nu a avut calitatea de suspect sau inculpat nici în respectivul dosar, transmit procurorii.

„Anumite aspecte, similare celor prezentate în articolul la care faceţi referire, publicat în cursul lunii octombrie 2019, au fost identificate într-un dosar care iniţial s-a aflat pe rolul DNA – Serviciul teritorial Alba Iulia având ca obiect  presupuse infracţiuni asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene", spunea DNA, menţionând că cercetările au fost demarate doar in rem, iar pe 2 aprilie 2018 dosarul a fost clasat, procurorii constatând că fapta nu e prevăzută de legea penală.

Informația cu privire la clasarea dosarelor a fost publicată prima dată pe G4Media. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite