DIICOT: Din casa lui Dincă au fost ridicate 3 probe biologice. Cercetările au vizat fixarea prezenţei Luizei la locuinţa inculpatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al DIICOT Mihaela Porime a făcut declaraţii sâmbătă seară, la sfârşitul unei zile în care anchetatorii au efectuat noi cercetări la locuinţa lui Gheorghe Dincă, în Caracal, în încercarea de a găsi probe care să o plaseze pe Luiza la domiciliul suspectului.

„Cercetarea la faţa locului a fost reluată în această dimineaţă şi a vizat fixarea prezenţei Luizei la locuinţa inculpatului. Au fost ridicate 3 probe biologice, a fost o deplasare în teren şi o activitate de căutare efectuată de Poliţiei. 

Din raportul de expertiză medico-legală antropologic efectuat asupra fragmentelor oaselor şi dinţilor din 27 iulie s-a concluzionat că fragmentele aparţin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 şi 17 ani. Expertiza genetică a elementelor dentare a dus la evidenţierea unui profil ADN unic feminin, care aparţine Alexandrei, cu o probabilitate de 99%.  

Inculpatul a recunoscut faptele de fiecare dată şi la ultima audiere a dat noi indicii. Noi analizăm orice pistă posibilă“, a declarat Mihaela Porime. 

De asemenea, trei telefoane care îi aparţin lui Gheorghe Dincă au fost ridicate şi urmează să fie expertizate informatic la Bucureşti.

De pe unul dintre telefoanele lui Gheorghe Dincă ar fi sunat şi Alexandra, de trei ori la 112.

În urma percheziţiilor de sâmbătă la locuinţa lui Gheorghe Dincă, anchetatorii au găsit noi fragmente osoase şi probe biologice, surse declarând pentru Mediafax că este vorba de haine de damă şi posibile urme de sânge.

În ceea ce priveşte beciul cu arhitectură complicată, acesta ar fi, de fapt, o rampă pentru maşini, unde erau puse autoturismele în timp ce Dincă lucra sub ele. Beciul nu a fost încă verificat, deoarece nu ar fi informaţii, la acest moment, că fetele ar fi fost ţinute acolo.

Tot sâmbătă, anchetatorii au căutat într-un lan de floarea-soarelui de pe marginea drumului care leagă Caracalul de Craiova telefonul Luizei, după ce Gheorghe Dincă le-ar fi spus anchetatorilor că în acea zonă a aruncat telefonul fetei dispărute încă din aprilie. 

Te-ar putea interesa şi:

În cât timp a ars trupul Alexandrei, explicaţia unui legist: „Mulţi spun că trebuia o temperatură mare. E minciună“

Avocatul lui Dincă: El a crezut că fetele sunt prostituate. Spune că Luiza a fost de acord să-l însoţească

G4media: Gheorghe Dincă ar fi amestecat vaselină cu carbid obţinând temperaturi superioare pentru a arde oasele

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite