Deputatul Adrian Merka, condamnat la un an şi şase luni cu suspendare, pentru conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Adrian Miroslav Merka a fost condamnat de magistraţii Curţii Supreme la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat că şi-a angajat părinţii la biroul parlamentar.

Decizia magistraţilor Înaltei Curţi nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

Adrian Miroslav Merka, deputat din partea Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România, a fost trimis în judecată în iunie 2014, de procurorii Parchetului General, sub acuzaţia de conflict de interese.

Potrivit rechizitoriul trimis instanţei, deputatul Adrian Merka a propus angajarea la biroul parlamentar a părinţilor săi şi a avizat contractele individuale de muncă ale acestora pe o perioadă determinată, în baza cărora aceştia au obţinut în total 39.180 de lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.

În noiembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate ceruse Parchetului instanţei supreme să facă verificări în cazul deputatului Adrian Merka, pentru conflict de interese, întrucât în perioada 15 decembrie 2008 - 17 octombrie 2011, şi-a angajat părinţii în funcţia de şef cabinet în cadrul biroului său parlamentar.

ANI preciza că în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu Camera Deputaţilor de către părinţii deputatului Merka, mama acestuia a realizat venituri nete în sumă totală de 28.245 de lei, iar tatăl său a avut venituri nete de 4.533 de lei.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Deputaţii Mircovici, Merka, Grosaru şi fostul deputat Iordache, acuzaţi de inspectorii ANI de conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat Parchetului General să îi cerceteze pe deputaţii Niculae Mircovici, Adrian Merka, Mircea Grosaru şi pe fostul deputat Luminiţa Iordache pentru conflict de interese. Aceştia sunt acuzaţi că şi-ar fi angajat membri ai familiilor la birourile lor parlamentare, în mandatul 2008-2012.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite