Curtea Supremă: Probele din al doilea dosar penal al lui Dragnea sunt corecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea la Curtea Suprema FOTO Eduard Enea
Liviu Dragnea la Curtea Suprema FOTO Eduard Enea

Magistraţii Curţii Supreme pot începe procesul în care deputatul Liviu Dragnea, preşedintele PSD, este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Este vorba de un dosar sensibil, deoarece politicianul mai are o condamnare cu suspendare, primită în dosarul „Referendumul“.

Dezbaterile în dosarul de corupţie în care va fi judecat liderul PSD, Liviu Dragnea (54 de ani), şi fosta soţie a acestuia, Bombonica Prodana, pot începe la Curtea Supremă. Un judecător de Cameră Preliminară a respins ieri toate cererile şi excepţiile invocate de apărătorii celor judecaţi în acest caz. Printre altele, avocaţii ceruseră inclusiv restituirea cauzei la DNA pentru refacerea urmăririi penale. Însă magistratul a constatat că probele din acest caz au fost administrate corect şi că actele de urmărire penală sunt legale şi astfel a dispus începerea judecăţii cauzei.

Dragnea a fost trimis în judecată pentru fapte ce ar fi fost comise în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman (2000-2012), respectiv de preşedinte al PSD Teleorman. Acuzaţiile DNA: instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Procurorii DNA spun că el i-ar fi determinat pe şefii DGASPC Teleorman să le angajeze fictiv şi să le menţină în funcţie pe două membre PSD. Astfel, femeile ar fi fost plătite din banii statului, deşi nu au dat nicio zi pe la serviciu.

„Mi-a cerut să le menţin în funcţii“

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a fost trimisă în judecată în acest dosar pentru abuz în serviciu. Concret, Bombonica ar fi închis ochii la faptul că cele două angajate PSD nu treceau pe la muncă.  Una dintre declaraţiile cheie din dosar este cea a Floarei Alesu, fost director executiv al DGASPC, care a povestit procurorilor DNA că, atunci când a fost pusă în funcţie, s-a dus la Dragnea să-l întrebe ce să facă cu cele două angajate, care nu se prezentau la serviciu.

„Dragnea mi-a confirmat că avea cunoştinţă despre această situaţie şi mi-a cerut să le menţin în funcţiile deţinute la DGASPC pe cele două şi respectiv să tolerez în continuare acea situaţie în sensul ca să le las pe cele două să lucreze tot la sediul DGASPC Teleorman, până când va găsi o soluţie de angajare definitivă la sediul PSD Teleorman”, a povestit Alesu. Fosta şefă a DGASPC Teleorman este şi ea trimisă în judecată în acest dosar pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.

Suspendare cu suspendare = executare

Dragnea a fost condamnat, în aprilie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”. Astfel, potrivit cutumei, acum, dacă va fi găsit vinovat, Liviu Dragnea nu va mai scăpa de închisoare nici dacă primeşte o condamnare cu suspendarea executării.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite