Cum l-a înviat Videanu pe Ion Iliescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supravieţuirea în trafic a devenit preocuparea principală Cel mai trist membru PSD pentru că a câştigat Oprescu Primăria Capitalei e preşedintele partidului, Mircea Geoană. Cel

Supravieţuirea în trafic a devenit preocuparea principală

Cel mai trist membru PSD pentru că a câştigat Oprescu Primăria Capitalei e preşedintele partidului, Mircea Geoană.

Cel mai fericit e Ion Iliescu. Odată cu descinderea chirurgului în biroul de peste drum de Cişmigiu, Iliescu se întoarce în prima linie a politicii în rolul de "mare păpuşar". Pactul dintre el, Mitrea şi Năstase a dat roade. PSD a "inventat" un independent şi a câştigat.

Nu mai e un secret pentru nimeni că Oprescu a fost adus în fotoliul de edil de eşecul lui Adriean Videanu.

Nu-mi iese din cap imaginea lui Berceanu când era ministru la transporturi şi a lui Videanu: amândoi stăteau sub podul de lângă Fântâna Mioriţa, la care începeau "lucrări de modernizare", şi, în faţa camerelor de luat vederi, le povesteau superior bucureştenilor cum problemele lor cu traficul se vor rezolva în doi ani.

De atunci au trecut trei ani. Iar oamenii s-au târât printr-un oraş plin de praf, gropi, străzi aglomerate, muşcaţi de câini fără stăpân, uitaţi în staţii de RATB în ploaie sau ninsoare ori înghesuindu-se în vagoane de metrou supraaglomerate. Astăzi, tipii superiori de la Fântâna Mioriţa au devenit istorie.

Din partea oamenilor sănătoşi la cap au tot fost transmise semnale că nu e în regulă ce se întâmplă în oraş. Că nu e drept să faci două ore din Drumul Taberei până în centru. Că autorizaţiile de construcţii se dau haotic. Faptul că nu sunt respectate termenele de predare a lucrărilor la drumuri.

Se închideau haotic străzi după străzi, iar supravieţuirea în trafic a devenit preocuparea principală a bucureştenilor.

În plus, Capitala s-a transformat într-un oraş-cazinou. La parterul blocurilor de locuit au răsărit, precum ciupercile după ploaie, zeci de săli de jocuri de noroc ce funcţionează non-stop, devenind focare de scandal şi violenţă. Toate în timpul mandatului domnului Videanu.

Ce s-a întâmplat duminică n-a fost decât sancţiunea aplicată de cetăţeni unui edil neputincios, strivit de grupurile de interese, care a condus oraşul spre insecuritate şi haos.

Duminică s-a mai întâmplat ceva. E ziua care a consemnat moartea ideologiilor în ce priveşte alegerile locale. Oamenii nu mai votează stânga sau dreapta, ci caută soluţii. Mă tem că Oprescu nu e una dintre ele. El e doar rezultatul unei pedepse electorale grandioase.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite