Cum evoluează starea de sănătate a fostului președinte. Traian Băsescu ar urma să își continue tratamentul acasă

0
Publicat:

Președintele Traian Băsescu ar urma să își continue tratamentul acasă, medicii recomandând să își pregătească o mască de oxigen la domiciliu, potrivit unor surse citate de PRO TV.

Fostul președinte ar urma să fie externat FOTO Facebook
Fostul președinte ar urma să fie externat FOTO Facebook

Starea de sănătate a fostului președinte al României, Traian Băsescu, a fost reevaluată, miercuri dimineață, de echipa de medici secția de Boli Infecțioase a Spitalului Militar din Capitală, unde acesta se află internat de câteva zile.  Astfel, potrivit unor surse politicecitate de PRO TV, medicii i-ar fi recomandat să își pregătească un aparat de oxigen la domiciliu.

Fostul președinte al României are prescris un tratament și ar urma să plece în curând de la Spitalul Militar din București.

Traian Băsescu a fost internat în spital, la secția Boli Infecțioase, după ce medicii au stabilit că suferă de viroză pulmonară. Fostul președinte al României a mers la spital vineri seară, după ce s-a simțit rău.

Medicii l-au diagnosticat cu gripă. Băsescu acuză o stare de oboseală și vorbește cu dificultate.

Ne-a luat și pe noi prin surprindere această evoluție și l-am contactat, i-am transmis că suntem cu gândurile alături de domnia sa. Îi urăm multă sănătate”, a declarat europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

Potrivit apropiaților, Traian Băsescu suferă și de ateroscleroză și hipertensiune.

Nu este însă prima dată când fostul președinte se confruntă cu probleme de sănătate. În luna martie 2022, Traian Băsescu a ajuns la spital, la Bruxelles, după ce a suferit mai multe complicații medicale. La câteva zile, soția sa, Maria Băsescu, a anunțat că acesta a fost externat.

În septembrie 2007, Băsescu a fost operat la nivelul glandei tiroide. Intervenţia a fost una de rutină , fostul președinte fiind operat de o echipă de medici români la Spitalul Militar Central din Bucureşti. Intervenţia a durat o oră şi 45 de minute, iar examenul histopatologic a confirmat că a fost vorba de o leziune tiroidiană benignă.

În mai 2006, Traian Băsescu a suferit o intervenție chirurgicală de hernie de disc. Deși trebuie să fie operat în România, fostul președinte nu s-a lăsat pe mâna medicilor romani. Intervenția chirurgicală urma să aibă loc la Spitalul Universitar de Urgență București, însă, cu puțin timp înainte, s-a luat decizia ca Traian Băsescu să fie transferat la Viena.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite