Traian Băsescu, internat în spital. Fostul președinte al României suferă de viroză pulmonară

0
Publicat:

Traian Băsescu are probleme de sănătate. El a fost internat în spital, la secția Boli Infecțioase, după ce medicii au stabilit că suferă de viroză pulmonară. Fostul președinte al României a mers la spital vineri seară, după ce s-a simțit rău.

Traian Băsescu are probleme de sănătate FOTO Adevărul
Traian Băsescu are probleme de sănătate FOTO Adevărul

Conform Știrile ProTV, Traian Băsescu este internat la Spitalul Militar din Capitală, unde va fi supus unor investigații amănunțite. Băsescu, în vârstă de 72 de ani, a mers vineri seară la unitatea medicală deoarece s-a simțit rău. Medicii au considerat că sunt necesare mai multe analize, motiv pentru care au decis să îl interneze.

Nu este însă prima dată când fostul președinte se confruntă cu probleme de săntate. În luna martie 2022, Traian Băsescu a ajuns la spital, la Bruxelles, după ce a suferit mai multe complicații medicale. La câteva zile, soția sa, Maria Băsescu, a anunțat că acesta a fost externat. „Nu se ştie dacă Traian o să vină în ţară sau o să rămână la Bruxelles, depinde de starea de sănătate. Are probleme şi la plămâni, şi la inimă”, a spus Maria Băsescu.

Ce probleme a mai avut fostul președinte

Traian Băsescu s-a născut la 4 noiembrie 1951, la Murfatlar, judeţul Constanţa. A devenit preşedinte al României în 2004 şi a condus ţara timp de două mandate, sub sloganul „Să trăiţi bine!“. Anterior, a fost cel mai tânăr comandant de navă.

În septembrie 2007, Băsescu a fost operat la nivelul glandei tiroide. Intervenţia a fost una de rutină , fostul președinte fiind operat de o echipă de medici români la Spitalul Militar Central din Bucureşti. Intervenţia a durat o oră şi 45 de minute, iar examenul histopatologic a confirmat că a fost vorba de o leziune tiroidiană benignă, se anunţa în comunicatul de presă al Preşedinţiei, la acea dată.

În mai 2006, Traian Băsescu a suferit o intervenție chirurgicală de hernie de disc. Deși trebuie să fie operat în România, fostul președinte  nu s-a lăsat pe mâna medicilor romani. Intervenția chirurgicală urma să aibă loc la Spitalul Universitar de Urgență București, însă, cu puțin timp înainte, s-a luat decizia ca Traian Băsescu să fie transferat la Viena.

Decizia a fost luată de o comisie condusă de ministrul sănătății, după ce medicii români se pregătiseră să-l opereze la Spitalul Universitar București.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite