CSM începe analiza raportului de control al Inspecţiei Judiciare făcut la DNA. Kovesi a fost invitată vineri să-şi susţină punctul de vedere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii Secţia va începe analiza raportului Inspecţiei Judiciare cu privire la activitatea DNA. Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi este invitată pe 13 octombrie  la CSM să-şi susţină punctul de vedere, iar inspectorul şef adjunct al IJ şi coordonatorul echipei de control, săptămâna viitoare.


Potrivit unor oficiali ai CSM, datorită volumului mare de lucru, analiza se va derula pe parcursul a mai multor şedinţe de secţie.  În şedinţa de astăzi s-au stabilit primele masuri în cadrul calendarului de analiză a raportului. Secţia pentru procurori a stabilit invitarea în vederea susţinerii punctului de vedere a următorilor procurori:
- Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţinale Anticorupţie - vineri, 13.10.2017, ora 10:00;
- Gheorghe Stan, inspector şef adjunct al Inspecţiei Judiciare – luni, 16.10.2017, ora 10:00;
- procuror inspector Elena Rădescu, coordonatorul echipei de control - luni, 16.10.2017, ora 12:00.

DNA a publicat concluziile

DNA a făcut publice, vineri seară, concluziile raportului Inspecţiei Judiciare, precizând că acestea se regăsesc în documentul provizoriu transmis Direcţiei. DNA spune că, astfel, vrea "o informare corectă a opiniei publice, având în vedere modul defectuos în care Inspecţia Judiciară a gestionat acest raport". Aceasta, în condiţiile în care în spaţiul public au început să apară încă de miercuri informaţii prezentate ca fiind concluzii ale raportului Inspecţiei Judiciare, arată News.ro.

Potrivit concluziilor documentului făcut public de DNA, procurorul şef Laura Codruţa Kovesi are "calităţile necesare pentru exercitarea în continuare a funcţiei de conducere". Concluziile provizorii sunt apreciative la adresa Laurei Codruţa Kovesi, despre care se afirmă că ”a reuşit să eficientizeze activitatea” şi să închege ”un colectiv omogen, transformându-l într-o echipă capabilă de performanţă în domeniul specific de activitate”. Kovesi a adoptat în raport cu subordonaţii ” o răspundere reversibilă, în sensul că, cerând subordonaţilor îndeplinirea sarcinilor, la rândul său, a explicat acestora şi activitatea sa”.

Potrivit DNA, o primă versiune a raportului a fost transmisă Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 26 septembrie de către Inspecţia Judiciară, iar obiecţiunile au fost trimise de către Direcţie Inspecţiei Judiciare în 2 octombrie pentru a fi luate în considerare la redactarea versiunii finale a raportului.

"Numai după valorificarea obiecţiunilor DNA, raportul avizat şi discutat în şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM dobândeşte caracter definitiv şi devine public. Prin prezentarea parţială, trunchiată şi scoasă din context a unor date din raportul nefinalizat al Inspecţiei Judiciare, precum şi prin publicarea acestor date înainte de susţinerea obiecţiunilor şi a punctului de vedere de către DNA, se creează o imagine falsă asupra rezultatului inspecţiei", mai spune DNA în comunicatul de presă postat pe site.

Raportul are peste 500 de pagini

De asemenea, DNA face publice concluziile din raportul Inspecţiei Judiciare, care are peste 500 de pagini, "pentru o informare corectă a opiniei publice, având în vedere modul defectuos de gestionare a documentului".

DNA precizează că aceste concluzii privind "managementul procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kövesi şi managementul celor doi procurori adjuncţi ai DNA" se regăsesc în raportul provizoriu transmis DNA în 26 septembrie. 

Potrivit concluziilor documentului făcut public de DNA, procurorul şef Laura Codruţa Kovesi are "calităţile necesare pentru exercitarea în continuare a funcţiei de conducere".

"Laura Codruţa Kovesi a reuşit să eficientizeze activitatea DNA, rezultatele fiind oglindite în datele statistice pe 2016 şi pe semestrul 1/2017 atât la nivelul unităţii, cât şi la nivelul secţiilor şi serviciilor", este una dintre concluziile raportului, făcute publice de DNA, pe site-ul instituţiei
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite