Crin Bologa se înscrie în cursa pentru șefia DNA: Rezultatele te obligă să mergi mai departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful DNA a promis în cadrul evenimentului de prezentare a bilanțului DNA că se va înscriu pentru un al doilea mandat în fruntea instituției, arătând că nu ar fi acționat la fel în cazul în care nu ar fi avut rezultate în actualul mandat. 

Șeful DNA își dorește un nou mandat la conducerea DNA FOTO Andreea Vilcovschi
Șeful DNA își dorește un nou mandat la conducerea DNA FOTO Andreea Vilcovschi

Șeful DNA a afirmat în cadrul prezentării bilanțului DNA, care arată că 95 de noi procurori au venit în instituție în timpul mandatului său de conducere, că „rezultatele te obligă să mergi mai departe”. 

Mai mult ca sigur mă înscriu”, a dat asigurări Crin Bologa, privind cursa pentru viitorul șef al DNA. 

Totodată, Bologa a subliniat că ar fi renunțat la idee, dacă avea un mandat marcat de eșecuri. 

Crin Bologa, procurorul şef al DNA, a fost ales, la începutul anului 2022, membru al Comitetului Executiv (for de conducere) al Adunării Generale a Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie, ca reprezentant al grupului statelor din Europa de Est, transmite DNA.

De asemenea, Crin Bologa a fost propus de către Ministrul Justiţiei în 2020 pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind la acel moment un nume mai puţin cunoscut presei centrale. CV-ul său arată că la doar 33 de ani, în 2005, a devenit cel mai tânăr procuror-şef al unei structuri terioriale a DNA.

Cătălin Predoiu, a subliniat atunci faptul că procurorul Crin Bologa nu a avut legătură cu, ceea ce ministrul a numit „pasivele DNA”, referindu-se la scandalurile care au afectat imaginea Direcţiei în ultimii ani.

Cel mai tânăr şef al unei structuri teritoriale a DNA

CV-ul lui Crin Bologa arată că în 2005, pe când avea doar 33 de ani, Bologa a devenit şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţiei - Serviciul Teritorial Cluj, devenind cel mai tânăr procuror din ţară ajuns într-o funcţie atât de importantă.

Absolvent al Facultăţii de Drept de la Cluj-Napoca, în 1995, sălăjeanul şi-a început cariera ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru ca din 1999 până în 2005 să fie procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Până la începutul anului 2008, a condus DNA Cluj, funcţie la care a renunţat invocând motive familiale, întorcându-se ca simplu procuror la Parchetul sălăjean. Un an mai târziu, a preluat şefia Secţiei Judiciar, pe care a asigurat-o până în 2013, când a devenit prim-procuror al judeţului. A stat în funcţie până în 2018, când i-a expirat cel de-al doilea şi ultimul mandat, pentru ca de atunci să fie adjunct al instituţiei.

La interviul pentru funcţia de şef DNA, Crin Bologa a afirmat că va trebui identificată posibilitatea ca persoanele citate la DNA şi care nu doresc o expunere mediatică să poată intra pe o „cale de acces prin spatele instituţiei”. 

Cel mai complex caz instrumentat de Crin Bologa

Într-un interviu pentru "Adevărul", în 2018, Bologa mărturisea că cel mai greu caz pe care l-a instrumentat a fost o crimă petrecută în 2003, când în Valea Zalăului au fost găsite două picioare, două braţe si capul unui bărbat. Complexitatea cazului a fost dată de faptul că nu se ştia dacă este vorba despre una sau două victime. 

Ulterior, la scurt timp după ce a fost identificată victima, a fost găsit şi criminalul.

De altfel, de numele lui Crin Bologa se leagă şi singurul caz de omor cu autor necunoscut aflat în evidenţele Parchetului Sălaj, Crin Bologa preluându-l după pensionarea procurorului căruia i-a fost repartizat iniţial dosarul. Crima a avut loc în 1999, victimă fiind o tânără de 26 de ani, din Zalău. Cadavrul femeii a fost găsit într-un câmp, în localitatea Mirşid, în apropierea căii ferate, la două săptămâni după data dispariţiei. Nici până astăzi, autorul nu a fost prins.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite