Comisia Europeană, după clasarea dosarului Timmermans: Autorităţile române nu aveau, de la bun început, jurisdicţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Margaritas Schinas a afirmat, vineri, că CE a luat cunoştinţă asupra clasării dosarului în cazul lui Frans Timmermans de la Secţia Specială a Adinei Florea, precizând că autorităţile române nu aveau jurisdicţie în astfel de cauze, încă de la bun început.

„Am luat la cunoştinţă asupra deciziei procurorilor de a clasa dosarul împotriva oficialilor Comisiei din lipsă de dovezi. Vă reamintesc că autorităţile române, nu aveau de la bun început, nu au niciun fel de jurisdicţie asupra acestor cauze”, a afirmat Margaritas Schinas, vineri, într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

Secţia specială de investigare a magistraţilor a clasat joi, la mai bine de o lună de zile, dosarul deschis pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Clasarea a fost dispusă întrucât s-a stabilit că „nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor", se arată într-un comunicat transmis, joi, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În 20 februarie, procurorul Adina Florea a înregistrat un dosar penal pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), după o plângere penală depusă de către Lumea Justiţiei. Timmermans era acuzat de falsificarea raportului MCV.

„Prim-vicepresedintele Comisiei Europena Frans Timmermans si Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar vor trebui sa se prezinte la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) ca sa dea cu subsemnatul. Nu singuri, ci impreuna cu sefa reprezentantei Comisiei Europene in Romania Angela Cristea si comisarul european pe Justitie Vera Jourova”, anunţa publicaţia Luju.ro. 

Publicaţia „Lumea Justiţiei” a fost fondată de către Răzvan Savaliuc şi Adina Anghelescu-Stancu, oameni de opinie ce sunt prezenţi zilnic în emisiunile postului Antena 3.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite