Comandamentul pentru Energie se întruneşte Palatul Victoria. Premierul Ciolacu susține „că ne așteaptă în continuare o vară provocatoare”

0
Publicat:

Comandamentul pentru energie se întruneşte vineri dimineaţa, la ora 9,00, la Palatul Victoria, sub coordonarea premierului Marcel Ciolacu. Guvernul caută soluții după ce, în perioada caniculei, consumul de energie la nivel naţional a crescut cu peste o mie de megawaţi faţă de o zi normală de vară. 

Premierul Marcel Ciolacu a cerut convocarea Comandamentului pe Energie FOTO: Arhiva
Premierul Marcel Ciolacu a cerut convocarea Comandamentului pe Energie FOTO: Arhiva

La şedinţa de lucru participă vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, reprezentanţi ai companiilor şi asociaţiilor din energie, precum şi ai Consiliului Concurenţei.

 „Începem cu situația din energie, unde prognozele arată că, de vineri încolo, depășim faza critică generată de valul masiv de caniculă. În această săptămână periodic am stat de vorbă cu domnul ministru al Energiei, Sebastian Burduja, care a fost extrem de activ și s-a consultat permanent cu producătorii și distribuitorii. Vreau să le mulțumesc tuturor lucrătorilor din Sistemul Energetic Național, companiilor de stat sau private, pentru eforturile făcute ca să trecem de această etapă grea cu cât mai puține probleme pentru români! De altfel, am dispus convocarea Comandamentului pe Energie. E nevoie să venim cu soluții eficiente pentru că ne așteaptă în continuare o vară provocatoare”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, la începutul ședinței de Guvern.

Ministrul Burduja, despre creșterea consumului de energie

În perioada codului roșu de caniculă, consumul de energie la nivel naţional a crescut cu peste o mie de megawaţi faţă de o zi normală de vară, a anunțat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Întrebat cu cât a crescut consumul de energie la nivel naţional în perioada Codului roşu de temperaturi extreme, ministrul Energiei a răspuns: „Peste o mie de megawaţi”

Pe de o parte, avem intervale de timp care sunt cu mai multe provocări decât altele, cum este acest interval de seară unde ne lipseşte producţia din parcurile solare şi, pe de altă parte, în zilele foarte călduroase nu bate vântul şi atunci ne-a lipsit şi energia eoliană. Dacă într-o zi de anul trecut, cu ceva vânt, aveam undeva la 1.200, poate chiar 1.700 de megawaţi din energie eoliană, în aceste zile am avut 367, iată situaţia operativă din 17 iulie. Deci vă daţi seama, un deficit de 1.300 - 1.400 de megawaţi”, a declarat Sebastian Burduja, potrivit News.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite