Ciuca despre legea privind serviciul militar în termen voluntar: Nu sunt finalizate procedurile la Guvern

0
Publicat:

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit despre legea privind serviciul militar în termen voluntar, arătând că mai întâi aceasta trebuie promovată şi adoptată la nivelul Guvernului, apoi înaintată Parlamentului spre aprobare.

 FOTO Mircea Moira/Shutterstock
FOTO Mircea Moira/Shutterstock

”În acest moment nu ştiu să existe finalizate procedurile la nivelul Guvernului, iar din actuala sesiune parlamentară mai avem o lună şi câteva zile. Dacă ea vine în Parlament cu solicitare de analiză în regim de urgenţă se poate adopta şi până la sfârşitul acestei sesiuni”, a explicat el, conform news.ro.  Nicolae Ciucă a fost întrebat, joi, la Euronews România, când ar putea intra în vigoare legea privind serviciul militar în termen voluntar pentru cetăţenii între 18 şi 35 de ani, indiferent de sex.

”Este o lege care trebuie, mai întâi de toate, să fie promovată la nivelul Guvernului, adoptată la nivelul Guvernului şi apoi înaintată Parlamentului pentru dezbatere şi aprobare. În acest moment nu ştiu să existe finalizate procedurile la nivelul Guvernului, iar din actuala sesiune parlamentară mai avem o lună şi câteva zile. Dacă ea vine în Parlament cu solicitare de analiză în regim de urgenţă se poate adopta şi până la sfârşitul acestei sesiuni. Sau poate fi o sesiune extraordinară. În funcţie de urgenţa solicitării”, a declarat Ciucă.

El a adăugat că au fost şi alte demersuri pentru ”primenirea” personalului din armată.

”Sunt câteva demersuri care s-au întreprins legate de tot ceea ce înseamnă această primenire a personalului din armată, personalul activ şi în rezervă. Au fost demersuri pentru constituirea corpului rezerviştilor voluntari. Sunt câteva mii de români care au aplicat pentru statutul de militar rezervist voluntar. Acelaşi lucru se poate încerca şi pentru serviciul militar voluntar, dar vă pot spune că nu este o chestiune simplă şi nu se rezolvă doar printr-o lege. Legea asigură cadrul legal, sunt demersuri tehnice care vizează o serie întreagă de sunt măsuri la nivelul unităţilor militare pentru asigurarea tuturor condiţiilor astfel încât să poată să se desfăşoare o astfel de activitate. Nu este o chestiune simplă şi nu se poate întâmpla de pe o zi pe alta”, a afirmat preşedintele PNL.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite