Circulația trenurilor a fost întreruptă între Drobeta Turnu Severin şi Valea Albă. CFR a explicat motivele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza unor probleme la infrastructura feroviară, circulaţia trenurilor între Drobeta Turnu Severin şi Valea Albă a fost întreruptă încă de noaptea trecută. Călătorii au fost preluaţi de mai multe autocare şi autobuze.

Tren CFR - arhiva foto
Tren CFR - arhiva foto

UPDATE La ora 9:40 s-a redeschis circulaţia feroviară pe relaţia Dr. Tr Severin - Prunişor în condiţii normale de trafic, toate intervenţiile derulate de personalul feroviar, pentru remedierea deranjamentelor produse la linia de contact şi realimentarea cu energie electrică, fiind finalizate", a precizat CFR Călători.

Din cauza acestei întreruperi, trenurile spre şi dinspre Drobeta Turnu Severin sunt afectate, iar transbordarea călătorilor se face cu patru autocare şi două microbuze, informează CFR Călători, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Redeschiderea circulaţiei trenurilor între Drobeta Turnu Severin şi Prunişor este estimată pentru ora 10:00.

Potrivit sursei citate, echipele de intervenţie ale CFR S.A. lucrează la deblocarea căii ferate şi remedierea deranjamentului produs. Până la finalizarea remedierii problemei, operatorul feroviar asigură transbordarea pasagerilor cu mijloace auto pe distanţa Drobeta Turnu Severin - Prunişor pentru trenurile afectate - 79, 78, inclusiv pentru pasagerii trenului IR 1992.

De asemenea, CFR Călători asigură garnituri suplimentare pentru preluarea călătorilor transbordaţi şi continuarea parcursului feroviar spre Timişoara - Budapesta, respectiv Bucureşti - Constanţa.

Reprezentanţii companiei precizează că, în staţia Craiova, pasagerilor din trenurile afectate le sunt oferite apă şi produse preambalate.

Totodată, personalul feroviar intervine pentru reparaţii la firul de contact pe cinci intervale de statii, de la Drobeta Turnu Severin la Prunişor, unde, din cauza vremii nefavorabilă, în cursul nopţii s-au înregistrat deranjamente la linia de contact, implicit la sistemul de alimentare cu energie electrică.

"Măsura de transbordare a fost necesară pentru a asigura continuitate în graficul de circulaţie, măsură care se va menţine până la finalizarea intervenţiilor pe tot traseul Dr. Tr. Severin - Prunişor", precizează CFR Călători.

Cea mai recentă informaţie transmisă de către oficialii CFR Călători arată că, la ora 8:30, au plecat trei autocare din Prunişor cu călătorii din trenul 11502.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite