Video Circul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European, explicat de un psihiatru. „Ai zice chiar c-a testat apele, să «simtă» sala” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul iscat joi, 18 iulie 2024, de eurodeputata Diana Șoșoacă în Parlamentul European, comentat de două zile atât în presa din România, cât și de publicații din Europa, ar putea fi în fapt o „strategie isteață”, potrivit medicului psihiatru Gabriel Diaconu.

Diana Șoșoacă a oferit momente șocante în Parlamentul European FOTO: captura video
Diana Șoșoacă a oferit momente șocante în Parlamentul European FOTO: captura video

Într-o postare pe contul său de socializare, psihiatrul Gabriel Diaconu analizează comportamentul care a dus, joi, 18 iulie 2024, la evacuarea eurodeputatei Diana Șoșoacă din plenul Parlamentului European.

„Histrionismele Dianei Șoșoacă: teatru, marketing sau o strategie isteață?”, se întreabă Diaconu, explicând înainte de toate că  „oricât ar fi de incomod, oricât de mult n-ar conveni unora, România este reprezentată la Bruxelles de oameni care au fost aleși de români. Iar Diana Șoșoacă a fost aleasă de români. N-a fost aleasă de extratereștri”.

„La cât poate Diana Șoșoacă trebuie observat c-a fost destul de reținută”

„Cunosc cel puțin 2 - 3 personaje absolut slinoase care au prins un loc de eurodeputat, și care într-o competiție de caracter, personalitate și testarea realității cu Diana Șoșoacă s-ar putea că ia podium, sau măcar mențiune specială.  Zilele trecute vânjoasa tribună (femininul de la tribun) a scuturat din torpor ședința de plen a PE, folosind obișnuitele strategii: țipete, vânturat hârtii, arătat icoane. Contează mai puțin ce-a zis. Comportamentul era previzibil, iar la cât poate Diana Șoșoacă trebuie observat c-a fost destul de reținută. Ai zice chiar c-a testat apele, să ”simtă” sala”, a comentat psihiatrul Gabriel Diaconu, pe contul său de Facebook.

Decizia președintei Roberta Metsola de a aplica regulamentul, cerând evacuarea eurodeputatei din sala de plen și întrebarea pe care Metsola i-a pus-o – „De câți bărbați e nevoie să vă dea afară?”- , reprezintă, crede Diaconu, „cadoul suprem”.

Pentru un moment m-am gândit cum ar funcționa interogația dacă ar fi un banc din seria: ”de câți psihologi e nevoie să schimbe un bec”.  Rezultă că a fost nevoie de mulți bărbați s-o dea afară pe Diana Șoșoacă, ceea ce dânsa dorea să demonstreze, și experimental a putut proba. Până la sfârșit erau vreo opt.

Lăsând legile fizicii și detaliul agabaritic la o parte, mie - ca bărbat - mi-a fost un pic jenă. Înțeleg că regulile și eticheta sunt clare, s-au pripit mai mulți pudibonzi să distribuie ”negrul pe alb” despre cum te porți în Sfânta Sfintelor europeană, dar chiar așa, opt bărbați la o femeie, fie ea și trupeșă?

Nu mai vorbesc că postural, pozițional și interpersonal păcălicii ăia de la ordine, deodată, au părut la fel de bine educați și pregătiți ca gardienii noștri școlari. Cu litere mult mai mici, și mult mai puțin transparent, există și un regulament despre cum să scoți un europarlamentar scandalagiu fără să pui mâna pe el, că riști să te dea după aia în judecată (și să câștige), că l-ai manipulat cu brutalitate”, continuă Diaconu.

„După o asemenea uvertură, presiunea pe Șoșoacă e să păstreze măcar capitalul de isterie obținut”

Agenții „au făcut pe pernele de aer și doar că n-au suflat diafan în direcția lui Șoșoacă, doar-doar o bate vântul înapoi spre Est”, adaugă Gabriel Diaconu.  

Este momentul în care Diana Șoșoacă și-a pus botniță, urmând scenariul îndelung pregătit. De la prestația sa în Parlamentul României „Diana Șoșoacă și-a diversificat garderoba fetiș”, comentează Diaconu.

„Estetic, și rupt de orice alt moment inedit al episodului, eu zic că-i stătea bine. Pentru un moment m-am gândit cum Diana Șoșoacă a probat mai multe modele înainte de-a procura achiziția expusă. Sau cum s-a uitat pe internet, pe un website de profil, la diverse modele, a explorat mai multe poze, a citit comentarii, recenzii, s-a gândit dacă sunt ajustabile chingile.

Poate oamenii nu-și dau seama, dar nu-i simplu să-ți montezi o botniță. Nu i-ar fi ieșit deloc momentul dacă, la clipa izbăvirii, i-ar fi căzut flasc accesoriul de pe fața transpirată. Pierdea instantaneu și efect, și gravitas.

Dar i-a ieșit.

Ce-i drept, după o asemenea uvertură, presiunea pe Șoșoacă e să păstreze măcar capitalul de isterie obținut, atenția curioasă a presei internaționale care, banalizată de atmosfera sterilă și bătrânicioasă din plenurile PE, își freacă mulțumită mâinile: și-au găsit mascota actualului mandat”, explică psihiatrul.

Existăși posibilitatea ca excesele eurodeputatei Diana Șoșoacă să fie temperate, iar „după o primă salvă”, Doamna de Fer a României să nu mai livreze „niciun moment publicitar”, mai scrie Gabriel Diaconu, iar asta pentru că „ce se pricepe foarte bine Uniunea Europeană e să deratizeze moral speciile deviante, încât până și cel mai pârlit țărănel trimis din pivnițele Oltului la câteva săptămâni după aia ia aceeași mutră înțepată, luminată pergamentos, citând din mari clasici ai regulamentelor și invocând nusce paragraf și aliniat obscur din nusce directivă UE”.

Ce reprezintă Șoșoacă e întruchiparea fanteziilor morbid-erotice ale unei democrații de pâslă și ipocrizie, de altar și amvon europeană, în care ce domnește e zâmbetul fals și limbajul prețios, tehnocrat, decizii luate fără pic de tăgadă de niște oameni care, de fapt, și ei tot niște socoteli își fac, și lor le put ocazional șosetele dincolo de costumaș și batistuță.

Dezamăgirea ar veni, posibil nu foarte târziu, că după o primă salvă Doamna de Fer a României nu va mai livra niciun moment publicitar. Ce se pricepe foarte bine Uniunea Europeană e să deratizeze moral speciile deviante, încât până și cel mai pârlit țărănel trimis din pivnițele Oltului la câteva săptămâni după aia ia aceeași mutră înțepată, luminată pergamentos, citând din mari clasici ai regulamentelor și invocând nusce paragraf și aliniat obscur din nusce directivă UE. Care devine, prin forța ”Bruxelului”, EU (Iiiii Iuuuu)”, încheie Diaconu.

Spectacol cu botniță și icoane

Diana Șoșoacă, eurodeputat ales pe listele SOS, a oferit joi, 18 iulie 2024, în plenul parlamentului European, un moment șocant.

A strigat, ridicată în picioare, în plenul Parlamentului European, cu o icoană în mână: „In God We Trust” (în Dumnezeu avem încredere n.r.). A fost rugată să se calmeze și, cum nu a făcut-o, președinta Roberta Metsola a cerut scoaterea ei din sală imediat.

Eurodeputata nu a părăsit plenul Parlamentului European, ci și-a pus o botniță și a continuat să strige că are dreptul să vorbească și să facă ce vrea, deoarece a fost votată de români. A fost din nou avertizată că nu poate face orice și că trebuie să respecte regulile PE, moment în care Diana Șoșoacă a scos un sac negru, pe care l-a fluturat în aer, acuzând că au fost omorâți români. Gest este similar cu cel făcut în Parlamentul român în timpul pandemiei de COVID-19, în iunie 2021, când îl urmărea pe fostul premier Florin Cîţu cu un sac pentru cadavre.

Ce riscă Diana Șoșoacă pentru nerespectarea regulilor de conduită

Diana Șoșoacă riscă, pentru încălcarea normelor de conduită, episod criticat de colegii eurodeputați, să fie mai întâi chemată la ordine și evenimentul să fie consemnat într-un proces verbal.

Dacă încălcarea continuă, sau în cazul unei noi încălcări, președintele poate retrage dreptul la cuvânt deputatului respectiv și acesta sau aceasta poate fi exclus(ă) din sală de către președinte pentru restul ședinței. De asemenea, în cazuri deosebit de grave, președintele poate să recurgă la această ultimă măsură imediat, fără o a doua chemare la ordine. Secretarul general asigură, fără întârziere, punerea în aplicare a unei astfel de măsuri disciplinare cu ajutorul aprozilor și, dacă este necesar, al personalului de securitate al Parlamentului.

În cazul în care se produce agitație, iar aceasta compromite continuarea dezbaterilor, președintele, în vederea restabilirii ordinii, suspendă ședința pentru o perioadă de timp determinată sau o închide. În cazul în care nu se poate face auzit, președintele părăsește fotoliul prezidențial, fapt ce atrage suspendarea ședinței. Aceasta se reia la convocarea Președintelui. Totodată, președintele PE poate hotărî întreruperea transmisiei în direct a ședinței, iar posibilitățile de intervenție nu se opresc aici. 

Cât despre pedepse, pentru încălcările privind conduita se începe cu mustrare, se continuă cu interdicția ca deputatul să reprezinte Parlamentul în cadrul unei delegații interparlamentare, al unei conferințe interparlamentare sau al oricărui forum interinstituțional, pentru o perioadă de până la un an și se poate ajunge inclusiv la o pierderea dreptului la indemnizația de ședere pentru o perioadă care poate să dureze între două și 60 de zile, sau, fără a aduce atingere dreptului de vot în ședință plenară și sub rezerva, în acest caz, a respectării stricte a regulilor de conduită, suspendarea temporară a participării la toate sau la o parte din activitățile Parlamentului pentru o perioadă care poate să dureze între două și 60 de zile în care Parlamentul sau oricare dintre organele, comisiile sau delegațiile sale se reunesc. Ce alte sancțiuni se mai pot aplica este explicat pe larg AICI.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite