Cine sunt judecătorii care vor face parte din Biroul Electoral Central la alegerile prezidenţiale. Un magistrat de la Secţia Contencios, ales preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Curţii Supreme care vor face parte din Biroul Electoral Central (BEC) la alegerile prezidenţiale din noiembrie au fost desemnaţi prin tragere la sorţi, vineri, în şedinţă publică. Printre aceştia se numără trei judecători de la Secţia Civilă, unul de la Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal şi unul de la Secţia Penală. Preşedintele BEC va fi Veronica Năstăsie de la Secţia Contencios.

UPDATE Judecătoarea Veronica Năstăsie, de la Secţia de contencios administrativ şi fiscal de la Curtea Supremă, a fost aleasă preşedintele BEC pentru alegerile prezidenţiale, prin votul secret al celor cinci judecătoare alese vineri să facă parte din BEC. Iar înlocuitorul acesteia a fost aleasă judecătorul Ruxandra Monica Duţă.

UPDATE Cei cinci judecători desemnaţi pentru BEC sunt: Carmen Elena Popoiag şi Georgeta Carmen Negrilă de la Secţia I civilă, Ruxandra Monica Duţă de la Secţia a II-a civilă, Veronica Năstăsie de la Secţia contencios administrativ şi fiscal şi Florentina Dragomir de la Secţia penală.

Florentina Dragomir, una dintre judecătoarele alese să facă parte din Biroul Electoral Central, a făcut parte din completul de judecată care l-a condamnat definitiv pe fostul premieri Adrian Năstase la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul Calităţii”.

„În ziua de 5 septembrie 2014, ora 10,00, vor fi desemnaţi în şedinţă publică, prin tragere la sorţi, cei 5 judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerea preşedintelui României din data de 2 noiembrie 2014. Şedinţa va avea loc la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, etaj I, sala Secţii Unite, str. Batiştei nr. 25A, sector 2”, se arată într-un comunicat emis deCurtea Supremă.

Potrivit legii, cei cinci judecători ai Curţii Supreme, desemnaţi prin tragere la sorţi, vor alege apoi, prin vot secret, preşedintele BEC şi locţiitorul acestuia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite