Chestorul de poliţie Dumitru Jianu a fost numit adjunct al Poliţiei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chestorul Dumitru Jianu a fost numit adjunct al Poliţiei Române
Chestorul Dumitru Jianu a fost numit adjunct al Poliţiei Române

Chestorul de poliţie Dumitru Jianu a fost numit adjunct al Inspectorului General al Poliţiei Române. El îl va înlocui pe Gheorghe Popa care în urmă cu o săptămână a fost eliberat din funcţie. Totodată, a fost schimbată şi conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Ilfov.

„Prin Ordin al viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea, cu data de 4 iunie, chestorul de poliţie Jianu Dumitru a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române”, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română.

Surse din Poliţie au declarat că această decizie a fost luată după ce săptămâna trecută chestorul Gheorghe Popa a fost eliberat din funcţie pentru a putea fi rector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Din 2010, Dumitru Jianu era director al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Române. 

Comisarul-şef Ion Oraţiu Ruşeanu a fost împuternicit şef al IPJ Ilfov în locul comisarului şef Gheorghe Popescu, căruia i-a expirat împuternicirea. Până să fie împuternicit la conducerea IPJ Ilfov, Ruşeanu a fost comandant al Secţiei 26. La rândul său, Popescu a revenit pe funcţia sa de bază, din cadrul Academiei de Poliţie.

În acelaşi timp, comisar-şef de poliţie Langa Mihail Daniel, adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Timişoara, a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite