Cei trei preoţi care au fost acuzaţi că l-au şantajat pe Episcopul Huşilor, trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei preoţi acuzaţi de DNA că l-ar fi şantajat pe Episcopul Huşilor cu materiale în care acesta ar apărea în ispostaze compromiţătoare alături de un alt bărbat au fost trimişi astăzi în judecată. Cei trei prelaţi sunt în stare de arest la domiciliu.

Cristi Sebastian Jitaru, preot arhimandrit în cadrul Catedralei Episcopalei Huşi, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui şi Răzvan Mihail Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni (Vaslui) sunt acuzaţi de şantaj  

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 30 mai 2017 – 14 iunie 2017, Jitaru ar fi ameninţat o persoană din conducerea Bisericii Ortodoxe cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru aceasta din urmă, în scopul de a dobândi, în mod injust, atât un folos patrimonial cât şi unul nepatrimonial, respectiv nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar.

Surse judiciare citate de „Adevărul” au explicat că victim este Episcopul Huşilor, Preafericitul Corneliu Bârlădeanu, cel care a depus luni, 12 iunie, o plângere la DNA, Serviciul Teritorial Iaşi.
 
Procurorii DNA mai arată că în aceeaşi manieră au procedat şi ceilalţi doi inculpaţi în intervalul 12 – 14 iunie 2017, cu precizarea că aceştia ar fi pretins doar suma de 50.000 euro, fără vreo altă „avansare”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite