Călin Nistor a fost propus de ministrul Justiţiei în funcţia de procuror-şef adjunct al DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a trimis, vineri, Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a lui Călin Nistor în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

UPDATE Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc a trimis vineri, Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a lui Călin Nistor în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

 
"La formularea propunerii a fost avut în vedere faptul că domnul procuror Călin Nistor a lucrat neîntrerupt în cadrul DNA începând din anul 2006, dobândind o experienţă semnificativă atât în ceea ce priveşte urmărirea penală, cât şi activitatea managerială. Având în vedere calitatea actuală, de procuror şef al DNA, domnul Călin Nistor cunoaşte problematica acestei structuri, astfel încât numirea sa în funcţie ar fi de natură să asigure şi continuitatea în activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.


Premierul Ponta a declarat, aseară, că s-ar bucura dacă, vineri, ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, l-ar propune pe şeful interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Călin Nistor, pentru funcţia de adjunct al şefului DNA.

"Ministrul justiţiei poate să facă propuneri dar m-aş bucura ca mâine (vineri n.r.) să facă această propunere", a spus premierul la Digi24. 


Pe 4 aprilie, premierul Victor Ponta i-a propus procurorului şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Călin Nistor, să ocupe postul de adjunct al şefului DNA, dar acesta a refuzat, premierul afirmând că aceasta demonstrează faptul că Daniel Morar are control asupra procurorilor.

"Morar se plângea că nu vreau să propun oameni din DNA. Eu am făcut propuneri din DNA, pe domnul Nistor am vrut să-l propun pentru funcţia de adjunct al DNA, însă Morar, care a afirmat cu mare sinceritate că are un control total pe procurori, nu cred că le permite să accepte asemenea propuneri. Eu sper că domnul Nistor nu mă va refuza până la urmă, dar deocamdată nu a dat un răspuns pozitiv. Am avut discuţii şi o să am în continuare, dar pentru moment Morar încearcă să conducă o grevă a procurorilor din DNA, ca, dacă nu e domnia sa şef, să nu fie nimeni", spunea Ponta pe 4 aprilie. 

Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Atunci propunerile au fost transmise Consiliului Superior al Magistraturii de premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite