Blocurile cu bulină din Bârlad stau să cadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucăţi din tencuiala unui bloc din Bârlad, cu bulină roşie, însemn care indică un risc major de prăbuşire în caz de cutremur, a căzut, punând în pericol siguranţa trecătorilor. Blocul

Bucăţi din tencuiala unui bloc din Bârlad, cu bulină roşie, însemn care indică un risc major de prăbuşire în caz de cutremur, a căzut, punând în pericol siguranţa trecătorilor.
Blocul cu bulină roşie din Bârlad, afectat grav la cutremurul din 1977, este situat pe strada Vasile Pârvan, în zona comercială cunoscută ca fostul Stadion, şi are la parter magazine, de unde se aprovizionează mai toţi locuitorii din zonă. Norocul celor care îşi fac cumpărăturile de la magazinele aflate la parterul acestui bloc a fost că tencuiala a căzut în timpul unei furtuni, când nu era niciun cetăţean pe trotuar, ci adăpostiţi în magazine.
În lipsa şoselei de centură, pe această arteră a fost deviat traficul greu, trotuarele fiind prevăzute cu garduri de protecţie pentru a fi prevenite producerea de accidente. În aceste condiţii, dacă tencuiala ar fi căzut, trecătorii nu ar fi avut unde să se refugieze.
Primarul Bârladului, Constantin Constantinescu, a sosit imediat la faţa locului, însoţit de specialişti de la Apărarea Civilă şi a solicitat scoaterea gardului de protecţie de pe trotuar, precum şi prezenţa unor poliţişti care să informeze cetăţenii că trebuie să ocolească acea porţiune. Totodată, va fi instalată o schelă, în vederea demarării imediate a lucrărilor de reparaţie la faţada blocului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite