Bãrbatul reţinut în cazul crimei de la Braşov a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Bãrbatul reţinut în cazul crimei petrecute vineri într-un apartament din Braşov a fost arestat preventiv, duminicã searã, de magistraţii Tribunalului Braşov, sub acuzaţiile de omor deosebit de grav, tentativã de omor deosebit de grav, tâlhãrie şi violare de domiciliu, transmite Mediafax.

Dinu Dan Ciprian a fost prezentat judecãtorilor, duminicã, la ora 18.00, iar dupã ce a fost audiat aproximativ o orã, instanţa a admis propunerea procurorilor de arestare preventivã, pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de omor deosebit de grav, tentativã de omor deosebit de grav, tâlhãrie şi violare de domiciliu.

Potrivit purtãtorului de cuvânt al Parchetului de pe lângã Tribunalul Braşov, Alina Popescu, bãrbatul riscã detenţia pe viaţã, ţinând cont cã este recidivist.

Agresorul a fost ridicat de poliţişti, sâmbãtã, de la locuinţa lui de pe strada Lungã din Braşov, fãrã sã opunã rezistenţã, dupã ce criminaliştii au gãsit amprentele acestuia la locul crimei. Ulterior, acesta a fost reţinut de procurori.

Bãrbatul şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor.

Comisarul şef Liviu Naghi, purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, declara cã bãrbatul are opt condamnãri la activ, începând cu 1994, pentru furt şi tâlhãrie. Ultima condamnare a acestuia a fost în 2009, când a primit şase ani şi şase luni de închisoare pentru furt, însã a fost eliberat condiţionat în septembrie 2012.

Un bãtrân în vârstã de 82 de ani, care locuia împreunã cu soţia sa într-un apartament de pe Bulevardul Gãrii din Braşov, a fost gãsit mort, vineri dimineaţã, de cãtre poştãriţa care aducea pensia. De asemenea, soţia bãtrânului, în vârstã de 81 de ani, a fost gãsitã inconştientã, cu rãni grave la cap, fiind transportatã la spital.

"Potrivit cercetãrilor, suspectul le-a abordat pe victime, joi, în jurul orei 17.00, în faţa blocului acestora, apoi a intrat la ele în casã. L-a lovit pe bãrbat de mai multe ori cu pumnii în faţã şi în piept, iar pe femeie, de asemenea, în faţã. I-a lovit pentru cã le-a cerut bani, iar aceştia l-au refuzat", afirma purtãtorul de cuvânt al Parchetului de pe lângã Tribunalul Braşov, Alina Popescu.

Dupã ce i-a lovit şi i-a lãsat inconştienţi, bãrbatul le-a luat celor doi soţi verighetele de aur de pe degete, dar şi un inel al bãtrânei, bijuterii pe care le-a vândut la o casã de amanet pentru 260 de lei.

În urma necropsiei, s-a stabilit cã bãtrânul a murit în urma unui traumatism cranio-facial, dar şi a hemoragiilor interne provocate de loviturile primite.

De asemenea, bãtrâna, care suferã de Alzheimer, a suferit traumatisme cranio-faciale şi leziuni la mâini, fiind în continaure internatã la Spitalul Judeţean Braşov.

Cei doi bãtrâni au zãcut în casã mai bine de 16 ore, pânã a doua zi dimineaţã, în jurul orei 09.30, când au fost gãsiţi de poştãriţa care le aducea pensia şi care a anunţat Poliţia.

Concubina bãrbatului, în vârstã de 27 de ani, spunea cã a observat, joi searã, când bãrbatul a venit acasã, cã acesta avea pete de sânge pe haine, însã în momentul în care l-a întrebat ce s-a întâmplat, acesta i-a spus sã îl lase în pace.

Bãtrânul fusese director în cadrul CFR Braşov, iar soţia lui, arhitect.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite