Avocat din Baroul Bucureşti, reţinut pentru o mită de 1.500 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală faţă de avocata Georgeta Lavinia Marin, din Baroul Bucureşti. Aceasta este acuzată de trafic de influenţă după ce ar fi cerut mită 1.500 de euro pentru a interveni pe lângă un poliţist care să-i ajute clientul să scape de un dosar penal pe care omul legii îl instrumenta.

În perioada mai – octombrie 2013, Georgeta-Lavinia Marin, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, ar fi pretins în mod direct de la  un denunţător suma de 1.500 de euro, urmând ca în schimb să intervină pe lângă ofiţerul de poliţie ce avea în instrumentare dosarul penal în care era cercetat acesta. Astfel se dorea să fie întocmită o propunere de neîncepere a urmăririi penale. 

În acel dosar penal, denunţătorul era cercetat pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat.

„Conform  înţelegerii, la data de 17 octombrie,  învinuita Marin Georgeta-Lavinia a primit de la denunţător  suma de 1.500 de euro în scopul menţionat anterior, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se arată într-un comunicat emis de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Aceasta a fost reţinută de procurori şi urmează să fie dusă vineri în faţa instanţei Curţii de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite