Averile politicienilor ieşeni depăşesc bugetul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

mai mulţi au reuşit să pună deoparte ceva bănuţi albi pentru zile negre. Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului, este de departe cel mai bogat dintre aleşii locali. Social-democratul Gheorghe

mai mulţi au reuşit să pună deoparte ceva bănuţi albi pentru zile negre. Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului, este de departe cel mai bogat dintre aleşii locali. Social-democratul Gheorghe Nichita a reuşit să agonisească destul pentru a achiziţiona terenuri în Iaşi şi în localitatea suceveană Voroneţ. Creanţele primarului Nichita depăşesc 69.000 de dolari. Nu în ultimul rând, deşi preferă să locuiască într-o cochetă vilă dintr-o zonă rezidenţială, Nichita a reuşit să cumpere două apartamente şi o garsonieră.
La polul opus social-democratului Nichita se află prefectul Radu Prisăcaru. Fost liberal care propovăduia în campania electorală "îmbogăţirea românilor", Prisăcaru nu a reuşit să îşi cumpere nici măcar o casă. "Am stat cu părinţii, dar vreau să fac un credit, să am locuinţa mea", a declarat Radu Prisăcaru. Un pic mai înstărit ca prefectul este Florin Ungureanu, subprefectul de Iaşi. Pasionat de automobile, Ungureanu şi-a trecut în declaraţia de avere, alături de autoturismul Renault, şi câteva "rable" recondiţionate: un Oltcit, un ARO şi un M 461.
De departe cel mai bogat om din prefectura ieşeană este Tudor Leonte, subprefect, fost şef al Poliţiei Rutiere. El declară două autoturisme BMW, trei apartamente şi un cont de 120.000 de RON. Nu este de neglijat nici averea unor consilieri locali sau judeţeni, care au conturi de zeci de mii de euro. Pe de altă parte, parlamentarii ieşeni se pot lăuda mai mult în ceea ce priveşte banii agonisiţi decât activitatea în comisii sau în plen. Senatorul Ion Solcanu a adunat peste 50 de tablouri pictate printre alţii de artişti cunoscuţi, precum Otto Briese, Dan Hatmanu şi Bogdan Bârleanu. Relu Fenechiu, deputat liberal, se poate lăuda cu patru maşini: Audi, BMW, Subaru şi Mitsubishi, toate aproape noi. Fenechiu, cunoscut om de afaceri, este proprietarul unui cartier de vile ce se înalţă la marginea Iaşiului. Nu în ultimul rând, senatorul independent Neculai Apostol, proprietar al grupului de industrializare a cărnii Kosarom, are o avere de invidiat. Doar acţiunile sale sunt evaluate la peste 30 miliarde de lei. Adunate, conturile consilierilor locali şi judeţeni, cele ale şefilor din administraţie, precum şi cele ale parlamentarilor depăşesc bugetul Iaşiului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite