Ambasada SUA din România avertizează cu privire la escrocheria „consultanţilor de vize pentru America”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti atrage atenţia miercuri, în cadrul unui comunicat, asupra riscurilor ca participanţii la Loteria Vizelor să cadă pradă escrocheriei „consultanţilor de viză”.

„Secţia Consulară a fost contactată în ultima perioadă de foarte multe persoane care au primit prin e-mail scrisori referitoare la selecţionarea lor la Loteria Vizelor. Vă reamintim: dacă sunteţi anunţat prin e-mail sau telefon că aţi câştigat Loteria Vizelor, puteţi fi sigur că este o încercare de fraudă. „Consultanţi de viză” încearcă să vă păcălească oferindu-vă asistenţă contra unor sume de bani considerabile”, se arată în mesajul Secţiei Consulare a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti. 

Oficialii ambasadei americane atrag atenţia că singurul mod de a afla dacă o persoană a fost selecţionată în cadrul acestu program de vize este pagina oficială a Departamentului de Stat al SUA. Aceştia subliniază că programul este unul gratuit, şi avertizează ca aplicanţii să intre la bănuieli dacă sunt informaţi, telefonic sau prin email, că au câştigat, iar ulterior li se solicită şi o taxa de procesare cuprinsă, de regulă, între 400 şi 800 de dolari.

„Reţineti: singurul mod de a afla dacă aţi fost selecţionat în cadrul programului DV-2019 este să verificaţi personal pe pagina oficială de internet a Departamentului de Stat”, se arată în continuarea mesajului ambasadei americane.

Adresa unde poate fi verificat dacă aţi fost selectat în cadrul acestui program se poate face aici.

Departamentul de Stat american subliniază în fiecare an că procedura în cadrul programului Loteria Vizelor este gratuită şi individuală, iar oficialii americani din România avertizează anual că se confruntă cu un fenomen de fraudă la scară largă.

Loteria Vizelor, un program care oferă în fiecare an 50 de mii de vize în Statele Unite ale Americii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite