Aeronavă NATO la Baza 90 de Transport Aerian Otopeni FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O aeronavă NATO AWACS E-3A din cadrul Forţei Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie şi Control (NATO Airborne Early Warning & Control Force - NAEW&C), cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania, a aterizat, luni, la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, acţiunea este parte a unui eveniment de prezentare a importanţei misiunilor NAEW&C Force în cadrul măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianţei.

Zborul face parte dintr-un exerciţiu planificat ce se execută periodic, al cărui scop este antrenarea forţelor şi a mijloacelor de poliţie aeriană.

Aeronavele AWACS operează în cadrul Componentei de aeronave E-3A — parte a Forţei NATO de Avertizare Timpurie, a cărei misiune de bază este asigurarea supravegherii aeriene, comenzii, controlului şi comunicaţiilor pe timpul operaţiilor desfăşurate în spaţiul aerian al NATO.

Aeronavele operează la înălţimi de peste 9.000 m, cu o rază de descoperire a radarului de 31.000 km2, şi pot detecta ţinte ce evoluează la înălţimi mici, în limita a 400 km, şi la înălţimi medii, în limita a 520 km.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite