Adrian Niculescu: Cred în România pentru că a înfăptuit cea mai spectaculoasă revoluție democratică din tot spectaculosul an 1989 VIDEO

0
0

Sunt Adrian Niculescu, profesor de istorie la SNSPA și fost militant al exilului democratic românesc înainte de 1989, revenind în țară după Revoluția din Decembrie, tocmai deoarece am crezut dintotdeauna în România. #CredînRomânia aceasta a înfăptuit, precum la 1848 când a fost singura țară de tradiție ortodoxă care a cunoscut fenomenul pașoptist, cea mai spectaculoasă revoluție democratică din tot spectaculosul an 1989, care pentru mine este noul 1848. România a împlinit cea mai radicală răsturnare și evoluție după revoluție, de la un totalitarism de paleolitic, la libertatea pur și simplu. 

Tu de ce crezi în România? Postează și tu pe social media un motiv concret pentru care Crezi în România. Provoacă în text 3 prieteni cu @etichetă să te urmeze ❤️🇷🇴. Adaugă #CredînRomânia și va apărea în @Adevărul.   

Cred în România este inițiativa unor tineri care au ales să demonstreze că România chiar merită încrederea noastră și să evidențieze oamenii, ideile și inițiativele cu care ne mândrim. Susține proiectele tinerilor ambițioși, promovează ideile care schimbă comunități și prezintă poveștile românilor demni sperând să contribuie la întărirea sentimentelor de respect și de apartenență la comunitate, precum și de încredere în sine

Știrile senzaționale, opiniile negative și zvonurile deseori nejustificate domină spațiul mediatic și discursul public. Românii se critică disproporționat pe sine, sunt neîncrezători în autorități, suspicioși în semeni și pesimiști la adresa României. Totuși, Adevărul este că România se dezvoltă rapid și recuperează decalaje, aflându-se deja în rândurile țărilor prospere, sigure și dinamice. Milioane de români pricepuți și cinstiți își fac treaba cu demnitate acolo unde se află. Povestea lor merită să fie spusă pentru că este povestea României reale.

Ne dorim să facem din români o comunitate care să spună mândră: Cred în România! Alătură-te demersului și spune tuturor de ce Crezi în România!

#DestinatiaAnului #1Decembrie

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite