Accident în lanţ în Harghita din cauza ceţii şi a poleiului: 12 maşini implicate, doi morţi şi patru răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
12 maşini au fost implicate în accident FOTO Arhivă Adevărul
12 maşini au fost implicate în accident FOTO Arhivă Adevărul

Două persoane au murit şi alte patru sunt grav rănite, în  urma unui accident produs în judeţul Harghita, în care au fost implicate 12 maşini.

Accidentul a avut loc, joi dimineaţa, pe Drumul European 578 între Sâncrăieni şi Sânmartin, din cauza vizibilităţii reduse şi a poleiului de pe carosabil.

Un autoturism a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de o altă maşină.

Două persoane, o femeie în vârstă de 53 de ani şi un bărbat în vârstă de 48 de ani, şi-au pierdut viaţa, în urma impactului, potrivit Alinei Ciubotariu, reprezentant ISU Harghita

Alte patru persoane au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Miercurea Ciuc.

Ulterior, mai multe maşini s-au ciocnit din cauza celor două autoturisme rămase pe carosabil, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Harghita, Gheorghe Filip, spunând că în total 12 autovehicule, între care şi un autobuz cu 21 de călători, au fost implicate în coliziune, fără ca vreo persoană să mai fie rănită.

La faţa locului au intervenit trei ambulanţe, un echipaj SMURD şi unul de descarcerare, precum şi o autospecială ISU, cu apă şi spumă şi mai multe echipaje de poliţie.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza producerii unui accident grav, circulaţia auto pe DE 578 este îngreunată în zona kilometrului 67, între localităţile Sânmartin şi Sâncrăieni (judeţul Harghita).

În acest loc s-a produs o coliziune frontală între două autoturisme, cauza probabilă fiind neadaptarea vitezei la condiţiile de drum. În zonă, carosabilul este acoperit parţial cu polei şi vizibilitatea este redusă din cauza ceţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite