A fost depistat „Vlad Ţepeş”, autorul ameninţărilor cu rachete. Pe 1 martie anunţa că două rachete vor lovi Şcoala Americană şi un hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
serviciul 112

Un bărbat de 47 de ani, din judeţul Alba este acuzat că pe 1 martie ar fi transmis înregistrări audio la două instituţii din Bucureşti, cu mesajul că, asupra acestora, va fi executat un atac cu rachetă, iar persoanele prezente în acele spaţii au la dispoziţie 21 de minute pentru a evacua zona. În momentul de faţă, poliţiştii şi procurorii desfăşoară o percheziţie la domiciliul acestuia.

Pe 1 martie la interval de 4 minute, Poliţia Capitalei a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că, la două locaţii din Bucureşti, a fost primit câte un apel telefonic, context în care s-a transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra sediilor respective, iar persoanele prezente în acele spaţii au la dispoziţie 21 de minute pentru a evacua zona.

La finalul mesajului audio, se preciza că organizaţia ”Vlad Ţepeş” revendică ”atentatul”.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Terorism, sub coordonarea procurorilor DIICOT l-au depistat pe bărbatul care a sunat la Şcoala Americană şi la Hotelul Sheraton din Capitală. 

La această oră, anchetatorii îi percheziţionează casa din comuna Jidvei, judeţul Alba.

Împotriva acestuia s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite