Ziua #16 de proteste la Cluj. „Nu ne dorim nerespectarea votului din decembrie“

Ziua #16 de proteste la Cluj. „Nu ne dorim nerespectarea votului din decembrie“

Clujeni în stradă. Ziua #16  FOTO Remus Florescu

Clujenii au protestat şi miercuri seara, 15 februarie, în stradă. Ei au anunţat, pe Facebook, că protestele vor continua organizat şi paşnic şi că nu se vor opri până când nu se va rezolva situaţia incertă a Ordonanţei 13, până când premierul şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului nu-şi vor da demisia. Oamenii subliniază că ei nu îşi doresc nerespectarea votului din decembrie.

UPDATE 22.00 Protestul s-a încheiat.

UPDATE 20.29 Numărul manifestanţilor a ajuns la circa 300. Ei mărşăluiesc pe străzile din centrul oraşului.

UPDATE 19.20 Sunt circa 80 de persoane în Piaţa Unirii.

Protestele continuă la Cluj. Ce scriu manifestanţii pe Facebook: 

La doar o lună de la învestirea unui guvern social-democrat, în România au avut loc unele dintre cele mai mari mişcări de stradă din istorie. Fără a fi motivaţi de preferinţe politice sau păreri preconcepute, oamenii s-au „trezit” şi s-au organizat singuri, având un singur scop – dreptate.

Coruptia ucide împreuna cu alte grupuri locale, din ţara şi diaspora sunt facilitatorii transmiterii de informaţii referitoare la proteste. Începând cu noaptea de 31 Ianuarie, când au fost proteste spontane, în rest acţiunile de stradă au fost anunţate prin intermediul Corupţia Ucide plus respectivele grupuri din ţară şi diaspora.

Mobilizarea masivă împotriva guvernului aflat la putere s-a produs în urma apariţiei unor ordonanţe, legi şi propuneri legislative concepute pentru a dăuna în mod direct luptei anti-corupţie pe care ţara noastră începuse s-o câştige.

În continuare, având în vedere faptul că situatia OUG 13 este incertă, Corupţia Ucide împreuna cu grupurile din tara si diaspora vor continua să faciliteze transmiterea de informatii referitoare proteste. Totodată, avem în vedere faptul că leaderii partidelor aflate la guvernare, împreună cu premierul au avut o atitudine sfidătoare la adresa protestatarilor.

De aceea anunţăm că protestele vor continua, în mod organizat şi paşnic. Propunerea de program mai jos.

Obiective pe termen scurt al protestatarilor (culese din stradă):

- Rezolvarea situaţiei incerte referitor la OUG 13

- Demisia premierului Sorin Grindeanu

- Demisia Preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea

- Demisia Preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu

NB! Nu ne dorim nerespectarea votului din decembrie.

Obiectivele pe termen lung sunt promovarea Proclamaţiei România 2017+. Urmărim obţinerea de feedback din partea populaţiei, prin crearea unui site care poate capta păreri, şi modificarea proclamaţiei astfel încât să reprezinte opinia unui număr reprezentativ de români. Dorim să realizăm o dezbatere publică adevarată, şi să obţinem un dialog cu autorităţile statului, astfel încât vocea românilor să fie ascultată, şi să prevenim derapaje democratice de genul OUG 13“.


Citeşte şi
 
 
 

FOTO Circa 2.000 de oameni în ziua #12 de protest la Cluj. „Am descoperit în stradă că România are un suflet nou şi o gândire europeană“

 

citeste totul despre: