TOP Cele mai slabe şcoli din Capitală. Sectorul 5, codaş la performanţa elevilor

0
0

În Bucureşti există 222 de unităţi de învăţământ. Dintre acestea, Şcoala Gimnazială nr. 168 şi Liceul Teoretic Bulgar „Hristo Botev” sunt cele mai slabe unităţi de învăţământ. Cel puţin asta reiese din  raportul Inspectoratului Şcolar al Capitalei (ISMB), realizat în parteneriat cu Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CMBRAE), „Analiza rezultatelor la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a – 2019”.

Concret, ISMB şi CRBRAE au realizat un top al celor mai slabe şcoli din Capitală, luând în calcul şcolile private şi cele publice, după un set de criterii de performanţă, cum ar fi rata de promovare la Evaluarea Naţională sau rata mediilor de 10.

 Conform analizei ISMB şi CRBRAE, clasamentul arată astfel: Locul I este ocupat de Şcoala Gimnazială nr. 168 (Sectorul 6), cu un punctaj de 1,62 dintr-un total de 5, locul II de Liceul Teoretic Bulgar „Hristo Botev” (Sectorul 1), cu  1,71 şi locul III de Şcoala Gimnazială nr. 184 (Sectorul 2), cu 1,73. Pe locul patru se află Liceul Teoretic „Decebal” (Sectorul 3), cu 1,74, locul cinci este ocupat de Şcoala Gimnazială „Rut” (Sectorul 5), care are punctajul 1,80, pe locul şase se află o altă şcoală din sectorul 5, Şcoala Gimnazială nr. 136 – 1,84. Şcoala Gimnazială ”„Barbu Delavrancea” (Sectorul 3) – 1,86, se află pe locul şapte, iar pe locul opt Şcoala Gimnazială Specială pentru Surzi nr. 1 (Sectorul 2) – 1,92. Pe nouă se află Şcoala Gimnazială nr. 134  (Sectorul 5) – 1,97 şi pe zece Şcoala Gimnazială nr. 161 (Sectorul 6) - 1, 96.

Criteriile de clasificare ale ISMB şi CRBARE au fost următoarele: Rata de promovare la Evaluarea Naţională (numărul candidaţilor cu media la Evaluarea Naţională mai mare sau egală cu 5 raportat la numărul de candidaţi prezenţi), Rata de success a absolvirii (numărul candidaţilor cu media la Evaluarea Naţională mai mare sau egală cu 5, raportat la numărul de candidaţi înscrişi în clasa a VIII-a), Rata de absolvire (numărul absolvenţilor clasei a VIII-a raportat la numărul de candidaţi înscrişi în clasa a VIII-a),  Rata de prezenţă la Evaluarea Naţională de clasa a VIII-a (numărul absolvenţilor prezenţi la Evaluarea Naţională raportat la numărul de candidaţi înscrişi, Rata mediilor între 9 şi 9,50 (ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9 şi mai mici decât 9,50 din numărul candidaţilor prezenţi. Rata mediilor între 9,50 şi 10, (ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9,50 şi mai mici decât 10 din numărul candidaţilor prezenţi) şi Rata mediilor de 10 (ponderea mediilor de 10 din numărul candidaţilor înscrişi prezenţi.

Educație


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri