Tabăra de activism CRIM: prilej pentru a învăţa în aer liber despre drepturile omului şi jurnalismul cetăţenesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tabăra CRIM se adresează tinerilor peste 18 ani care vor să înţeleagă ce este activismul civic şi cum se pot implica în rezolvarea problemelor comunităţii din care fac parte. Tabăra de activism se va desfăşura în perioada 23-29 iulie. Aceasta este organizată de activiştii de la Miliţia Spirituală.

Iniţiativa a venit în contextul manifestărilor ce au avut loc în ultimii ani. „Protestele ne-au arătat că este nevoie de conştientizare, responsabilizare, coordonare şi, în general, de implicare în viaţa societăţii. În acest context, mai mult ca oricând, Miliţia Spirituală îşi propune să îi aducă împreună pe cei care înţeleg că trebuie să se angajeze în acţiune, dar nu au încă instrumentele şi cunoştinţele necesare ca să o facă în mod eficient“, spun membrii organizaţiei.

 „Ne vom dezvolta, prin jocuri şi experimente, anumite abilităţi de grup şi individuale, vom învăţa să acceptăm provocările, să luăm iniţiativă, să ne asumăm riscuri, să ne dezvoltăm atenţia distributivă, autodisciplina, toleranţa, gândirea practică şi ascultarea activă, să dăm frâu liber creativităţii noastre, să ne descoperim limitele şi să le depăşim, să creăm sinergii, să lăsăm să înflorească spiritul de aventură.
Tabăra de activism este despre educaţie, relaţionare în cadrul grupului şi acţiune, dar mai ales despre experimentarea în zilele noastre a unei societăţi organizate la nivel social direct la firul ierbii“

 Cea de a V-a ediţie a taberei CRIM se va desfăşura în zona Piatra Craiului. Pentru mai multe detalii click  aici

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite