Sute de locuri de la master au fost redistribuite la nivel de licenţă şi doctorat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de locuri bugetate de la masterat care nu au fost ocupate în Universităţile de stat au fost redistribuite la doctorat şi licenţă, potrivit unui ordin de ministru publicat luni în Monitorul Oficial.

Mişcarea nu este una neobişnuită spune secretarul de stat Gigel Paraschiv, adăugând că în fiecare an se petrece lucrul acesta. Practic, locurile neocupate sunt redistribuite la nivelul celor trei cicluri universitare – licenţă, masterat, doctorat. Paraschiv a adăugat că redistribuirea se face numai pentru locurile la buget din universităţile de stat şi se face la cererea instituţiilor de învăţământ superior. "Un loc de doctorat înseamnă aproximativ 3 locuri de masterat şi 6 locuri de licenţă, iar un masterat este echivalentul a două locuri de licenţă", a explicat Paraschiv valoarea granturilor universitare transferabile de la un ciclu de învăţământ superior la altul.

Concret, este vorba de granturi de studii de la nivelul de masterat care se vor redistribui astfel:

  • 127 locuri – granturi de studii de la ciclul de studii universitare de master se transformă în 254 locuri – granturi de studii pentru ciclul de studii universitare de licenţă;
  • 270 locuri – granturi de studii de la ciclul de studii universitarede master se transformă în 83 de locuri – granturi de studii pentru ciclul de studii universitare de doctorat fără bursă pentru formele de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă.
locuri redistribuite master 1
locuri redistribuite master 1
locuri redistribuite master 1
locuri redistribuite master 4
locuri redistribuite master 5
locuri redistribuite master 7
locuri redistribuite master 8
locuri redistribuite master 9
Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite