Subiecte Biologie Bac 2015 sesiunea de toamnă. Ce au primit elevii la proba de Biologie de la Bac-ul de tomană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Subiecte Biologie BAC 2015 sesiunea de toamnă     FOTO: Arhiva Adevărul
Subiecte Biologie BAC 2015 sesiunea de toamnă     FOTO: Arhiva Adevărul

Subiecte Biologie Bac 2015 sesiunea de toamnă. Peste 22.000 de candidaţi s-au înscris la proba de Biologie de la Bacalaureatul de toamnă, care se susţine în această dimineaţă. Adevarul.ro a publicat subiectele la Biologie, iar la ora 13:00, profesoara Nicoleta Oprea le va rezolva în direct la Adevărul Live.

UPDATE: Subiecte Biologie Bac 2015 sesiunea de toamnă. Ministerul Educaţiei va anunţa baremul de corectare pentru proba de Biologie la Bac 2015 seiunea de toamnă în jurul prânzului.

Peste 36.000 de absolvenţi de clasa a XII-a s-au înscris la proba la alegere în funcţie de profil, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, dintre aceştia, majoritatea susţin proba la Biologie, unde există două variante de subiecte: Biologie animală şi vegetală, adică materia de clasele a IX-a şi a X-a şi Anatomie şi fiziologie umană.

La subiecte Biologie BAC 2015 sesiunea de toamnă, absolvenţii de liceu au avut de scris, printre altele, două exemple de componente ale nucleului unei celule animale şi să scrie în dreptul fiecărei componente câte o caracteristică. De asemenea, tot la subiecte Biologie BAC 2015 sesiunea de toamnă, au mai avut de spus din ce regn fac parte briofitele sau să răspundă la câteva întrebări legate de aparatul excretor. Iată întreaga listă de subiecte Biologie BAC 2015 sesiunea de toamnă: 

subiecte bac 2015 biologie

Subiecte Biologie Bac 2015 sesiunea de toamnă

subiecte bac 2015 biologie

Subiecte Biologie Bac 2015 sesiunea de toamnă

subiecte bac 2015 biologie

Subiecte Anatomie Bac 2015 sesiunea de toamnă

Subiecte Anatomie Bac 2015 sesiunea de toamnă

Subiecte Anatomie Bac 2015 sesiunea de toamnă

Subiecte Anatomie Bac 2015 sesiunea de toamnă

Anat Fiz Gen Ec Um 2015 Bar 02 LRO

Subiecte Biologie Bac 2015 sesiunea de toamnă. Rezolvarea subiectelor la Anatomie şi Biologie Vegetală, la Adevărul Live

Profesoara de Biologie Nicoleta Oprea de la Şcoala Postliceală "Carol Davila" din Bucureşti va rezolva în direct la Adevărul live de la 13:00, subiectele primite de elevi la proba de Biologie de la a doua sesiune de Bacalaureat 2015.

Proba la alegere poate fi susţinută, în funcţie de opţiunile fiecărui candidat, la următoarele discipline: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică şi argumentare, psihologie şi sociologie.

Prima afişare a rezultatelor este programată marţi, 1 septembrie (până la ora 16:00), Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00 - 20:00. Soluţionarea contestaţiilor se va efectua în zilele de 2 şi 3 septembrie, în timp ce rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 4 septembrie.

Subiecte BAC 2015 sesiunea de toamnă. Situaţia la celelalte probe 

Datele Ministerului Educaţiei arată că circa 33.000 de absolvenţi de liceu au susţinut probele la Matematică sau Istorie. De exemplu, în sesiunea din vară Bac 2015, la subiecte Matematică, profilul Tehnologic, elevii au primit o matrice de ordin II şi legi de compoziţie. La punctul III au primit o problemă cu limite şi o integrală. La M1, elevii au avut de explicat ce este matricea şi dacă o funcţie este matrice. De asemenea, au mai avut o problemă cu polinoame. Profesorul Chiteş a explicat atunci că nu au fost mari diferenţe între subiectele pe care le-au primit absolvenţii de la Mate-Info şi cei care au terminat specializarea Ştiinţele Naturii.

De asemenea, profesorul a mai spus în timpul rezolvării subiectelor la matematică BAC 2015, că acestea nu au fost făcute decât de cei „care au cam lipsit de la clasă” şi că nu au existat subiecte „capcană”.

Subiecte BAC 2015 sesiunea de toamnă. Ce a picat la limba română

În total, 55.000 de candidaţi s-au înscris la probele scrise de la Bac 2015 Limba Română sesiunea de toamnă, care reprezintă o a doua şansă pentru absolvenţii de liceu care au picat în prima sesiune. 

Elevii de la profilul umanist au avut de făcut, la subiectul al doilea, un text argumentativ privind utilitatea cunoaşterii biografiei unei personalităţi culturale sau ştiinţifice. La subiectul al treilea, aceştia au avut de vorbit despre relaţia dintre două personaje dintr-o nuvelă studiată.

Cei care au terminat profilul real au avut de rezolvat la primul subiect mai multe cerinţe legate de poezia „Dor căzut” scrisă de Nicolae Labiş. La subiectul al doilea, elevii au avut de făcut un text argumentativ privind importanţa implicării în activităţi umanitare.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că luni, la prima probă scrisă din cadrul BAC 2015 sesiunea de toamnă au fost eliminaţi din examen 67 de candidaţi, iar în zece dintre centrele de examinare a trebuit să fie folosite subiectele de rezervă. 

Subiecte BAC 2015 sesiunea de toamnă. Când se afişează rezultatele

786 de absolvenţi de clasa a XII-a (86,09%) au participat, marţi, la proba scrisă de Limba şi literatura maternă, din cadrul Bac 2015 sesiunea de toamnă. Nu au fost înregistrate eliminări din examen. În funcţie de limba maternă studiată, candidaţii prezenţi au susţinut proba într-una din următoarele limbi: maghiară, germană, turcă, ucraineană şi slovacă.

BAC 2015 sesiunea de toamnă se încheie vineri cu susţinerea probei la alegere, a profilului sau a specializării. Această probă va fi susţinută de aproximativ 36.000 de absolvenţi de liceu. 

Pe 31 august se vor afişa rezultate BAC 2015 sesiunea de tomnă, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 1 şi 2 septembrie 2015, iar rezultate finale BAC 2015 sesiunea de toamnă se vor afişa pe data de 3 septembrie.

Potrivit rezultate BAC 2015 din prima sesiune, au promovat Bacalaureatul 67,9 la sută (66,41 la sută înainte de rezolvarea contestaţiilor), cu peste şapte procente mai mare decât anul trecut (60,65 la sută). De asemenea, lista de rezultate BAC sesiunea de toamnă de anul trecut a arătat o rată de promovare de 23,78 la sută, respectiv de 22,27 la sută înainte de contestaţii. 

   Citiţi şi:

Citiţi şi: Rezultate BAC 2015 sesiunea de toamnă 

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite