Studenţii de la facultăţile tehnice din Bucureşti pot aplica pentru cele 10 burse de 6.000 de lei oferite de Intel România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intel Romania Software Development Center oferă pentru anul universitar în curs 10 burse de câte 6.000 de lei studenţilor la licenţă de la facultăţile tehnice din Bucureşti, se arată într-un comunicat al companiei. Investiţia este aproape dublă faţă de ediţia de anul trecut.

Bursele vor fi acordate pe o perioadă de cinci luni (februarie – iunie 2014) şi se adresează studenţilor care îşi pregătesc lucrarea de licenţă într-unul din domeniile: Sisteme de Operare, Networking sau Perceptual Computing.

În afară de suportul financiar, studenţii vor beneficia de mentorat din partea inginerilor Intel România în dezvoltarea proiectului şi de suport tehnologic în cadrul Intel sau a laboratorului de cercetare şi dezvoltare Intel Student Open Lab găzduit de Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

“Anul acesta am suplimentat numărul burselor, ca urmare a rezultatelor pe care le-am avut cu prima serie de bursieri IRSDC, anul trecut. Ne dorim în continuare să atragem cei mai pasionaţi şi motivaţi studenţi, pe care să îi sprijinim să acumuleze experienţă, lucrând cu cele mai noi tehnologii Intel, sub îndrumarea inginerilor noştri, la proiecte de cercetare şi dezvoltare software relevante şi cu aplicabilitate imediată. Practic, susţinem profesionalizarea la cel mai înalt nivel a viitorilor ingineri”, a declarat Monica Ene-Pietroşanu, Country Manager Intel Romania Software Development Center.

Anul trecut, Intel Romania Software Development Center a oferit burse în valoare de aproximativ 33.500 de lei pentru susţinerea studiilor de licenţă.

Interviuri cu profesorii şi inginerii Intel

Studenţii interesaţi să obţină o bursă din partea Intel România pot aplica pentru unul dintre proiectele anunţate pe site-ul diplodocus.ro, prin trimiterea CV-ului.

Studenţii selectaţi vor susţine interviuri cu profesori din universităţile tehnice şi reprezentanţi ai Intel Romania Software Development Center, urmând ca lista bursierilor să fie anunţată pe site-ul firmei.

La un proiect pot colabora maximum doi studenţi, sub îndrumarea unei echipe mixte formate din unul sau doi ingineri IRSDC şi un cadru didactic din universitate. Inginerii Intel România vor evalua, de asemenea, rezultatele parţiale şi vor ghida studenţii pe toată durata proiectului.

Stagii de practică pentru studenţi

Pe lângă burse, Intel Romania Software Development Center anunţă şi patru stagii de practică pe o perioadă de un an. Cele patru poziţii de internship se adresează studenţilor din ciclul de licenţă în an terminal, masteranzilor şi doctoranzilor pasionaţi de programare în Linux, C sau C++.

Totodată, Intel derulează programe de internship pentru studenţii din ani intermediari, pe perioada verii, în cadrul programului Intel Summer Experience.

Alături de programele de burse şi de internship, Intel organizează competiţii studenţeşti de programare paralelă şi, în domeniul Open Source, cursuri şi workshop-uri cu studenţii.

Recent, Intel a anunţat că va oferi Universităţii Politehnice din Bucureşti (UPB) un număr de 40 de plăci de dezvoltare Galileo destinate cursurilor, laboratoarelor şi dezvoltării de proiecte de cercetare-dezvoltare software Open Source în domeniul universitar.

UPB este una dintre primele 17 universităţi la nivel global care vor beneficia de placa de dezvoltare Galileo ce utilizează Intel Quark, cel mai nou procesor Intel, pentru a-şi dezvolta programa de studiu, dar şi pentru a susţine studenţii să iniţieze proiecte de studiu individual.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite