Sorin Cîmpeanu: „Examenele Naţionale trebuie să se deruleze. Ne dorim să se deruleze în maniera pe care acum o cunosc elevii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine că Examenele Naţionale trebuie să se deruleze şi îşi doreşte ca probele să aibă loc în maniera pe care elevii o cunosc. ”Dacă vor fi necesare schimbări, vor fi făcute în interesul elevului, în interesul flexibilizării”, a afirmat, marţi seară, ministrul Educaţiei.

„Examenele Naţionale trebuie să se deruleze. Ne dorim să se deruleze în maniera pe care acum o cunosc elevii. Dacă vor fi necesare schimbări vă asigur că aceste schimbări vor fi făcute în interesul elevului, în interesul flexibilizării”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Antena 3.

Ministrul Educaţiei a anunţat, de asemenea, că în prezent se discută, cu experţii, planurile-cadru privind desfăşurarea cursurilor la clasa a noua, iar aceasta este „o provocare imensă”.

„Clasa a noua va trebui să înveţe şi va învăţa – pentru că insist că procesul de educaţie trebuie să se deruleze -  examenele naţionale trebuie să se susţină într-o manieră predictibilă, inclusiv la clasa a opta, pentru ca la finalul clasei a opta să avem trecerea către o clasă a noua care va învăţa după ceea ce discutăm noi acum într-un stadiu incipient (planurile-cadru – n.r)”, a adăugat ministrul.

Ministerul Educaţiei, prin Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, a anunţat că lansează în dezbatere publică proiectele planurilor-cadru pentru învăţământul liceal şi profesional, care vor intra în vigoare gradual, începând cu clasa a IX-a a anului şcolar 2021-2022.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite