Situaţia privind înscrierea direct în clasa I: doar 486 de cereri de aprobare pentru anul şcolar 2016-2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 486 de cereri prin care părinţii solicită înscrierea direct în clasa I a copiilor lor au fost depuse la nivel naţional până în acest moment. Ministerul Educaţiei arată că situaţia este complet diferită de cea de anul trecut, când au fost depuse 2.900 astfel de cereri.

Potrivit unui comunicat de presă, cele mai multe cereri de aprobare au fost înregistrate în judeţele Caraş-Severin (38), Dolj (29) şi Bacău (27), iar cele mai puţine în judeţele Brăila, Olt şi Satu Mare (câte 2), respectiv Tulcea (1). Există şi un judeţ în care nu a fost depusă nicio astfel de cerere: Sibiu.

Ministerul Educaţiei informează că a trimis inspectoratelor şcolare judenţene, respectiv Inspectoratului Şcolar din Municipiul Bucureşti, aprobările necesare efecturării înscrierilor.

„Potrivit Procedurii privind înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016, inclusiv (http://www.edu.ro/index.php/articles/24041), în situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor depuse de părinţi este mai mare decât numărul locurilor disponibile, înscrierea în clasa I se va face în perioada 11 - 16 martie 2016, conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul şcolar, pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile, având prioritate criteriul apartenenţei la circumscripţia şcolară”, se arată în comunicatul de presă.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite